ÓZONTECHNOLÓGIÁS SZOLGÁLTATÁSOK KÖZÜLETEK RÉSZÉRE

Az ózon a leghatékonyabb környezetbarát és vegyszermentes fertőtlenítő eljárás.
Az élelmiszer előállító, feldolgozó valamint vendéglátó és szolgáltató egységben is hatékonyan és biztonsággal alkalmazható!

SZOLGÁLTATÁSUNKRÓL

Az ózon alkalmazása szagtalanításra vagy fertőtlenítésre felelősségteljes feladat és mi mindig ehhez mérten járunk el. A probléma megnyugtató megoldásához a megfelelő ózongép, műszerek és mindenképpen szakmai hozzáértés szükséges. Mi többféle ilyen berendezéssel rendelkezünk így minden helyszínen a körülményeknek legmegfelelőbb gépet tudjuk alkalmazni.

Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, gépparkunk modern, több munkánkat független akkreditált labor igazolta.

HOTELSZOBÁK, KONFERENCIATERMEK SZAGTALANÍTÁSA, FERTŐTLENÍTÉSE

A hotelek vastag szőnyegei, a bútorkárpitok és a függönyök könnyen magukba szívják a szagokat, aminek az eltávolítása hagyományos módszerekkel időigényes feladat. Az ózon tökéletesen és gyorsan képes szagtalanítani és fertőtleníteni ezeket. A technológia rendszeres alkalmazásával hosszú ideig friss illatúak maradnak a szobában lévő textíliák.

Biztonság a konyhaterületen:

Az élelmiszerbiztonsági higiéniás szabályok betartása ill. betartatása nem könnyű feladat az üzemeltető számára. Azonban mindig szem előtt kell tartani, hogy egy esetleges fertőzés súlyos anyagi következményekkel járhat az üzemeltető számára. A konyhaterület ózonos kezelése fokozott biztonságot nyújt a fertőzések kialakulásával szemben, kizárva az emberi hibából adódó kockázatot.

Konferencia-, előadótermek légfrissítése:

A konferenciák, előadások befejezése után vagy az előadások szünetében 15-45 perc alatt javítható a levegő minősége, szagtalanítható és fertőtleníthető a helyiség. Az eljárás különösen ajánlott azokban az időszakokban amikor a levegőben terjedő kórokozók valószínűsége magas. A kezelés folyamán a berendezés ózonnal dúsítja a levegőt, majd lebontja. A kezelés végén helyiségben az ózonkoncentráció az egészségügyi határérték alá csökken, de több lesz mint a kezelés előtt. Ennek eredményeként az eljárás további kedvező hatása, hogy az ózonos eljárással fertőtlenített levegő pozitív hatással van a koncentráció képességre, és az éberségre.

ÉLELMISZER ELŐÁLLÍTÓ ÜZEMTERÜLETEK FERTŐTLENÍTÉSE, SZAGTALANÍTÁSA

Az ózongenerátorok ipari - nagy térben történő - hatékony alkalmazását az utóbbi évek technológiai fejlesztései tették lehetővé. Az országban egyedülállóan rendelkezünk olyan technológiával amely képes nagy terekben is a megfelelő ózonkoncentráció rövid idő alatt történő előállítására ami alkalmassá teszi nagyméretű helyiségek pl. silók, istállók, hűtőházak élelmiszerraktárak feldolgozó üzemek fertőtlenítésére, valamint ömlesztett mezőgazdasági termékek (pl. kukorica, búza, rizs, zöldségek, fűszerek, magvak) rövid idő és alacsony energiafelhasználás mellett történő hatékony fertőtlenítésére.
Az ózonos légtérkezelési eljárás alkalmazása során - az ózon gyors felezési ideje miatt - a hagyományos eljárásoknál jelentősen rövidebb egészségügyi várakozási idő szükséges ami a működő üzemek esetében rövidebb termelési idő kiesést jelent.

Az ózonos fertőtlenítés a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja az üzemterületek fertőtlenítésének. A hagyományos vegyszeres fertőtlenítő eljárásokkal szemben számos előnye van.
- Egyformán hatékony az üzem minden pontján
- Nincs maradványszer amit el kell távolítani
- Nem károsítja a gépeket, berendezéseket,
- Gyorsan elvégezhető - rövid várakozási idő után a helyiség használatba vehető.

Az ózon fertőtlenítőszerként kockázatmentesen használható az élelmiszer gyártás során.
Az ózon megkapta a GRAS minősítést (általánosan biztonságosnak minősítve), így használható az emberi egészségre ártalmatlan adalékanyagként is az élelmiszer gyártás során.
Az egyesült államokbeli FDA (Food & Drug Administration) engedélyezte az ózon, gáz halmazállapotban, vagy oldott formában, antimikrobiális hatóanyagként való használatát az élelmiszergyártásban (pl. hús, tojás, hal, sajt, gyümölcsök és zöldségek).

A National Organic Program (NOP) az USDA által kezdeményezett új, Egyesült Államokbeli mezőgazdasági szabályozás is engedélyezi az ózon, mint aktív felülettisztító használatát olyan (műanyag és rozsdamentes acél) felületeknél, amelyek közvetlenül érintkeznek az élelmiszerrel (amely az érintkezés után további öblítést nem igényel és kémiai maradványoktól mentes)

TOJÁS ÉS TOJÁSFELDOLGOZÓ ÜZEMEK FERTŐTLENÍTÉSE

A tojás fertőtlenítés leghatékonyabb módja az ózongázzal történő fertőtlenítés. Az ózon elpusztítja a tojáshéjon és a tálcán lévő baktériumokat és vírusokat. Az ózonos kezelés nem okoz elváltozást a tojáshéjon. Az ózonnal fertőtlenített tojás feldolgozásakor nem szükséges a héj feltörése előtti fertőtlenítő lemosás.
- Egyformán hatékony az üzem minden pontján
- Nincs maradványszer amit el kell távolítani
- Nem károsítja a gépeket, berendezéseket,
- Gyorsan elvégezhető - rövid várakozási idő után a helyiség használatba vehető.
Az ózon fertőtlenítőszerként kockázatmentesen használható az élelmiszer gyártás során.
Az ózon megkapta a GRAS minősítést (általánosan biztonságosnak minősítve), így használható az emberi egészségre ártalmatlan adalékanyagként is az élelmiszer gyártás során.
Az egyesült államokbeli FDA (Food & Drug Administration) engedélyezte az ózon, gáz halmazállapotban, vagy oldott formában, antimikrobiális hatóanyagként való használatát az élelmiszergyártásban (pl. hús, tojás, hal, sajt, gyümölcsök és zöldségek).

A National Organic Program (NOP) az USDA által kezdeményezett új, Egyesült Államokbeli mezőgazdasági szabályozás is engedélyezi az ózon, mint aktív felülettisztító használatát olyan (műanyag és rozsdamentes acél) felületeknél, amelyek közvetlenül érintkeznek az élelmiszerrel (amely az érintkezés után további öblítést nem igényel és kémiai maradványoktól mentes).

ÓZONTECHNOLÓGIÁS TOJÁSFERTŐTLENÍTŐ KAMRA

MEGOLDÁS A FERTŐTLENÍTÉSBEN + SEGÍTSÉG AZ ÉRTÉKESÍTÉSBEN

Egy hazai fejlesztés eredményeként létrehozott berendezés biztonságos és hatékony módját kínálja az étkezési tojások fertőtlenítésének. Az OSC típusú berendezés az ózon és a hidegköd befúvás hibrid technológiáját alkalmazva oldja meg a tojás felületi fertőtlenítését. A berendezés telepített komplett egységként vásárolható meg amely a kamrát is tartalmazza.
Bővebb információ

EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK FERTŐTLENÍTÉSE, SZAGTALANÍTÁSA

Az ózon rendkívül erős oxidálószer, mely a biológiai molekulaszerkezeteket károsítja, a szerves kötésekben lévő szénatomok kettős kötéseinek megbontásával. A sejtmembránok telítetlen zsírsavaival, glikoproteinjeivel, glikolipidjeivel és aminósavjaival lép reakcióba. Az ózon a vírus nukleinsavból álló genomját körülvevő proteinköpenyt (kapszid) károsítja, így azok képtelenek lesznek a sejt membránokhoz kötődni, továbbadni a fertőzést. A kettős szénatom kötések szétszakadása következtében a baktériumok, gombák és vírusok inaktiválódnak, fertőzőképességük megszűnik.

Egészségügyi intézmények: Kórházak, kórtermek, kezelők, alapvető higiéniai követelménye a tiszta és kórokozóktól mentes környezet. Az ózon aktív oxigénes sterilizáló hatása és alkalmazásának hatékonysága sok esetben felülmúlja a vegyszerekét és nagy előnye, hogy nem hagy hátra semmilyen káros vegyszermaradványt.

Az ózonos fertőtlenítés előnye a hagyományos fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy egy időben kiterjed a helység minden részére, a felületekre valamint a helyiségben lévő eszközökre is. Hatékonyságára jellemző, hogy alkalmazásával elérhetők a helység olyan részei is, amelyek a hagyományos fertőtlenítési eljárással csak nagyon körülményesen. Az ózonos fertőtlenítés rövidebb idő alatt elvégezhető mint a hagyományos fertőtlenítő eljárás.

Az ózonos fertőtlenítés alkalmazása egyszerű, és rendkívül gyorsan eléri a kívánt hatást. Előnye, hogy gyorsan bevethető, biztonsággal alkalmazható kórházak kórtermeiben, kezelő helyiségeiben, orvosi rendelőkben a fertőzések kockázatának csökkentésére, a higiénia szintentartására.

ÉLELMISZER RAKTÁRAK HŰTŐKAMRÁK FERTŐTLENÍTÉSE

Az ózon a leghatékonyabb gombaölő, penészmentesítő szer. A friss élelmiszerek betárolása előtt a helyiség ózonos kezelése nagyobb biztonságot nyújt a penész ellen. A betárolt élelmiszeren is elvégezhető az ózonos kezelés, mert az ózon semmiféle íz, vagy állag elváltozást nem okoz az élelmiszereken.

BIZTONSÁG ÉS GARANCIA

BIZTONSÁG

A fertőtlenítő eljárások egyik fontos kérdése az eljárás hatásai a kezelt területen mind az élőlényekre mind a berendezési tárgyakra, gépekre, műszerekre tekintettel.

Az ózontechnológiás fertőtlenítő eljárás a legbiztonságosabb eljárás a környezetre vonatkoztatott következményeit tekintve. A kezelés nem károsítja a berendezési tárgyakat, műszereket (kivétel: ezüst, kaucsuk gumi). A kezelés befejeztével az ózon önmagától is lebomlik és nem hagy hátra semmilyen maradványszert. A kezelés időtartama alatt a kezelt helyiségben nem tartózkodhat élőlény (növények kisállatok, ember), de a kezelés végén a helyiség akár azonnal vagy rövid időn belül használatba vehető. (A várakozási idő függ attól, hogy a kezelés tartalmaz e ózonlebontó ciklust)

GARANCIA

A fertőtlenítő eljárás hatékonyságához a két legfontosabb tényező a behatási idő és a koncentráció mértéke. Ezek a pontos megállapításához - figyelembe véve a probléma jellegét - a terület nagyságán, a hőmérsékleten és a páratartamon alapuló matematikai számítás szükséges. A kezelés elvégzését minden esetben ilyen kalkuláció előzi meg. Az eredmény ellenőrzését egy megelőző és egy záró biológiai méréssel is kontrolláljuk.

A mérésről itt olvashat bővebben>>