IRODAHÁZAK, IRODÁK, KÖZÖSSÉGI TEREK FERTŐTLENÍTÉSE SZAGTALANÍTÁSA

Az ózon (O3) alkalmazásának jelentősége az erős fertőtlenítő hatásán alapul. Az ózonmolekulából felszabaduló AKTÍV OXIGÉNatom oxidáló tulajdonságának köszönhetően megtámadja és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, gombákat és véglegesen megszünteti szerves és szervetlen eredű szagokat. VEGYSZEREK NÉLKÜL!

SZOLGÁLTATÁSUNKRÓL

Az ózon alkalmazása szagtalanításra vagy fertőtlenítésre felelősségteljes feladat és mi mindig ehhez mérten járunk el. A probléma megnyugtató megoldásához a megfelelő ózongép, műszerek és mindenképpen szakmai hozzáértés szükséges. Mi többféle ilyen berendezéssel rendelkezünk így minden helyszínen a körülményeknek legmegfelelőbb gépet tudjuk alkalmazni.

Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, gépparkunk modern, több munkánkat független akkreditált labor igazolta.

COVID-19 TÁJÉKOZTATÓ

Az ózontechnológia megfelelő koncentrávióban alkalmazva hatékonyan alkalmazható a Korona vírus fertőzőképességének megszüntetésére. (Az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik.)
A ózonos kezelést nem igényel előkészületet és az eljárást követően az irodák azonnal használatba vehetők, így minimalizálható a munkából kiesett idő.

IRODÁK, KÖZÖSSÉGI HELYISÉGEK FERTŐTLENÍTÉSE

Az ózonos fertőtlenítés előnye a hagyományos fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy egy időben kiterjed a helység minden részére, a felületekre valamint a helyiségben lévő eszközökre is. Hatékonyságára jellemző, hogy alkalmazásával elérhetők a helység olyan részei is, amelyek a hagyományos fertőtlenítési eljárással csak nagyon körülményesen. Az ózonos fertőtlenítés rövidebb idő alatt elvégezhető mint a hagyományos fertőtlenítő eljárás.

Az ózon gáz halmazállapotában nem tárolható, és nem szállítható, ezért a felhasználása során a helyszínen ózongenerátorok állítják elő. Az ózon fertőtlenítőszerként való alkalmazása egy zöld technológia, amely az ózon egyedülállóan kedvező tulajdonságain alapszik. Az ózon az alkalmazott koncentrációban nem károsítja a műszereket és a helyiség berendezéseit.

A fertőtlenítés folyamata alatt az ózon nagy koncentrációban (4-10 ppm) van jelen a kezelt területen, ezért fontos az az egyedülálló tulajdonsága az alábbi ózongenerátoroknak, hogy rendelkeznek ózon destrukciós képességgel ami a fertőtlenítő ciklus befejező fázisában lebontja a megmaradt ózont a helyiségben, így a fertőtlenítő kezelést követően nincs egészségügyi várakozási idő, a helyiség azonnal használatba vehető.

Gépparkunkkal akár 1000nm-es összefüggő teret tudunk hatékonyan kezelni 3 óra alatt. A kezelések időpontjában alkalmazkodni tudunk az irodák munkarendjéhez, akár éjszakai munkavégzéssel.

AZ ELJÁRÁS ALKALMAZÁSA IRODATERÜLETEK ESETÉN

A kezelendő helyiségekben elhelyezzük ózongenerátorokat a területnagyságához szükséges összteljesítmény figyelembevételével. Amennyiben van légkezelő rendszer, úgy ezek leállítása, vagy szakaszolása szükséges az eljárás teljes időtartama alatt. A gépek ciklusidejét a kezelt terület nagyságának megfelelő időtartamra programozzuk.
Az eljárás teljes időtartama alatt monitorozzuk az ózonkoncentrációt, a megfelelő koncentráció elérése és fentartása biztosítja a szükséges hatékonyságot.
A ciklusidő végén a helyiségeket a légkezelő rendszer segítségével szellőztetjük át, amennyiben erre nincs lehetőség alkalmazzuk a gépek ózon közömbösítő funkcióját. Az ózonszint egészségügyi határérték alá csökkenését műszeresen is ellenőrizzük. A kezelés után az ózon illata rövid ideig (maximum 1-2 nap) még érezhető lehet, de ezt követően megszűnik.

Hatékony és megbízható

Az ózon fertőtlenítő hatását számos tudományos kutatás igazolja.

FONTOS INFORMÁCIÓ

Az ózonos kezelésnél a kívánt hatás eléréséhez megfelelő ózonkoncentráció és behatási idő szükséges. Ezek méréséhez speciális műszerre van szükség amellyel Magyarországon csak a mi kollégáink rendelkeznek. A műszeres mérés nagyon fontos része az eljárásnak mert csak a megfelelő értékek biztosítják a kívánt eredmény elérését, valamint a kezelés után a mérőműszer segítségével állapítható meg, hogy a kezelt helyiségek biztonsággal használatba vehetők.
A megfelelő műszeres mérés hiányában sem az eljárás hatékonysága se az eljárás biztonsága nem biztosított.

BIZTONSÁG ÉS GARANCIA

BIZTONSÁG

A fertőtlenítő eljárások egyik fontos kérdése az eljárás hatásai a kezelt területen mind az élőlényekre mind a berendezési tárgyakra, gépekre, műszerekre tekintettel.

Az ózontechnológiás fertőtlenítő eljárás a legbiztonságosabb eljárás a környezetre vonatkoztatott következményeit tekintve. A kezelés nem károsítja a berendezési tárgyakat, műszereket (kivétel: ezüst, kaucsuk gumi). A kezelés befejeztével az ózon önmagától is lebomlik és nem hagy hátra semmilyen maradványszert. A kezelés időtartama alatt a kezelt helyiségben nem tartózkodhat élőlény (növények kisállatok, ember), de a kezelés végén a helyiség akár azonnal vagy rövid időn belül használatba vehető. (A várakozási idő függ attól, hogy a kezelés tartalmaz e ózonlebontó ciklust)

GARANCIA

A fertőtlenítő eljárás hatékonyságához a két legfontosabb tényező a behatási idő és a koncentráció mértéke. Ezek a pontos megállapításához - figyelembe véve a probléma jellegét - a terület nagyságán, a hőmérsékleten és a páratartamon alapuló matematikai számítás szükséges. A kezelés elvégzését minden esetben ilyen kalkuláció előzi meg. Az eredmény ellenőrzését egy megelőző és egy záró biológiai méréssel is kontrolláljuk.

A mérésről itt olvashat bővebben>>

Válassza cégünket, válasszon szakértő szolgáltatót

Az ipari és a lakossági ózonos fertőtlenítés terén a legnagyobb tapasztalattal rendelkező cég vagyunk Magyarországon! Professzionális gépeink, és a több éves szakmai tapasztalat a garancia arra, hogy a ránk bízott feladatott megfelelően végezzük el. Az ózonos kezelésnél a kívánt hatás eléréséhez megfelelő ózonkoncentráció és behatási idő szükséges. Ezek méréséhez speciális műszerre van szükség amellyel Magyarországon csak a mi kollégáink rendelkeznek. A műszeres mérés nagyon fontos része az eljárásnak mert csak a megfelelő értékek biztosítják a kívánt eredmény elérését. Munkatársaink különösen ügyelnek a tisztasága és a higiéniára ezért a helyiségbe lépéshez lábzsákot használnak. Az ózon alkalmazása felelősségteljes feladat, és mi ehhez mérten járunk el.
- Kovács Zoltán üv.-