Olvassa el a koronavírusos fertőtlenítésről tájékoztatónkat

Tájékoztató a koronavírus fertőtlenítésről

Az ózonos lakásfertőtlenítés biztonságos környezetet teremt.
A legmodernebb fertőtlenítő technológiával, mely az ÓZON rendkívüli fertőtlenítő hatását alkalmazza.
A fertőtlenítés 99,99 %-os hatékonysággal pusztítja el a kórokozókat.
Koronavírus fertőzés miatti fertőtlenítés esetén kérem hívja az alábbi telefonszámot:
Telefon: 06 30 553 0303 vagy a 06 30 959 0385


KORONAVÍRUS MEGBETEGEDÉS UTÁNI LAKÁSFERTŐTLENÍTÉS MAGYARORSZÁGON


A védekezésnek fontos láncszeme a terjedés megakadályozása, a környezetben lévő kórokozók elpusztítása,
amit csak a szakszerűen elvégzett fertőtlenítéssel érhetünk el.

A koronavírus (COVID-19) fertőzéses eseteknél az USA-ban már bizonyított, kórházakban is alkalmazott BIOPROTECT™ termékrendszer fertőtlenítő formulái és az ózontechnológiát együttesen alkalmazása a leghatékonyabb a legbiztosabb fertőtlenítő eljárás.

Koronavírus megbetegedés után mindenképpen a 2 fázisú fertőtlenítő eljárás javasolt!

1. FÁZIS:
Javasolt a forgalmasabb érintési felületeket (korlátok, kilincsek, kapcsolók, fürdőszoba, stb.) a BIOPROTECT™ termékrendszer fertőtlenítő hatóanyagával kezelni. (Az első fázis alkalmazása azért fontos része az eljárásnak, mert a gyakran érintett pontokon olyan -akár molekulányi vékony - mikro szennyeződés réteg alakulhat ki, amely gátolja az ózon behatását, ezért a biztonság fokozása érdekében ajánlott ez a kezelés.)
Az alkalmazandó formula egyedülálló, nem maró hatású, szagtalan, nem tartalmaz fehérítőt és bizonyítottan kevesebb, mint 60 másodperc alatt elpusztítja a baktériumok, vírusok 99.999%-át. A kijuttatás során a technológia részét tartalmazó legmodernebb technológia biztosítja, hogy a hatóanyag vékony rétegben, egyenletesen kerül fel a forgalmasabb érintési felületre hol megbízhatóan fejti ki hatását.

2. FÁZIS:
ÓZONGENERÁTOROS FERTŐTLENÍTÉS, melynek során a fertőtlenítésre alkalmas ózongenerátorok működtetése, megfelelő műszeres kontroll mellett. A megfelelő koncentrációban előállított ózon a helyiség minden pontján kifejti hatását és fertőtleníti a teljes területet, beleértve a felületeket (bútorok, lakástextíliák) is. Az ózon lebontja az első fázisban alkalmazott fertőtlenítő hatóanyagot miután az kifejtette a hatását.
A 2. fázis hatékonyságának és biztonságának fontos tényezője a megfelelő gépek, műszerek alkalmazása!
A vírussal szennyezett környezet nagy kockázatot jelent az emberek számára.
A megfelelő fertőtlenítéssel a vírusok tovább fertőzése, újra fertőzése megakadályozható.
A fertőzést okozó mikroorganizmusoknak a fertőző forrástól az emberi szervezetig terjedő útjából kijelölhető egy rövidebb-hosszabb szakasz, melyet a vírusok a külső környezetben, a különböző eszközökön, tárgyakon, anyagokon töltenek. A védekezésnek fontos láncszeme a terjedés megakadályozása, a külső környezetben lévő kórokozók elpusztítása, amit csak megfelelő fertőtlenítéssel érhetünk el.
Mit kell tudni az újfajta koronavírusról?

Az új koronavírust (SARS-CoV-2) Kínában azonosították 2019 végén. Kezdetben 2019-nCoV (új koronavírus) névvel illették, majd az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslatára SARS-CoV-2-re keresztelték a korábbi SARS-CoV-val (Severe Acute Respiratory Syndrome - súlyos heveny légúti tünetegyüttes vírusa) való rokonsága alapján. Az általa okozott betegséget COVID-19-nek (COVID: coronavirus disease - koronavírus okozta megbetegedés 2019) nevezik.


Hogyan terjed az új koronavírus?

A vírus leginkább cseppfertőzéssel terjed: köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe, tárgyakra majd a közelben tartózkodó másik emberre. Fertőzött felületek és tárgyak megérintésével a vírus a kézre kerülhet, az arc, a száj, az orr érintésével bejut a szervezetbe.

Milyen fertőtlenítő szerek hatásosak az új koronavírussal szemben?

A koronavírusok hatástalanításához virucid (vírusölő) hatású fertőtlenítőszerek alkalmazhatók. Megfelelő az alapos, legalább 20 másodpercig tartó, szappanos kézmosás, illetve alkoholos kézfertőtlenítők használata is. A helyiségek fertőtlenítéséhez az ózontechnológiás fertőtlenítés bizonyítottan hatékonyan alkalmazható. Az ózon - megfelelően alkalmazva - az egyik legerősebb fertőtlenítőszer a világon. Alkalmazása egy természetes folyamaton az aktív oxigén erején alapul. A baktériumok vírusok nem képesek védekező mechanizmust kialakítani ellene, ezért széles körben használható mikroorganizmusok ellen, hatékonyan használható a terjedés megakadályozásában.

A nemzetközi irodalmat áttekintve, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe!
A fertőzés
A fertőzés idegen faj káros megtelepedését jelenti a gazdaszervezetben. A fertőzés egy olyan harc, amelyben a fertőző organizmus a gazdaszervezet erőforrásait kívánja felhasználni annak érdekében, hogy a gazdaszervezet költségére szaporodjon. A fertőző élőlény (ideértve a vírusokat is) a normálistól eltérő funkciót is okozhat, esetleg elpusztíthatja a gazdaszervezetet ez esetben kórokozónak (patogénnek) is nevezzük.

FERTŐZÖTTSÉG MÉRTÉKE
Egy kórokozó következtében a gazdaszervezet fertőzöttsége a következő körülményektől függ:

- ahogyan a kórokozó bejut a szervezetbe
- a szervezet melyik régiójához képes kötődni
- az adott kórokozó patogenitása/virulenciája
- a bejutó kórokozó száma, minősége
- a szervezet immunrendszerének állapota

Koronavírus fertőzés miatti fertőtlenítés esetén kérem hívja az alábbi telefonszámot:
Telefon: 06 30 553 0303 vagy a 06 30 959 0385


A KORONAVÍRUSRÓL (COVID-19)

Az elnevezésben a „CO” a korona, a „VI” a vírus, a „D” a betegséget (disease) jelöli, a „19” pedig a megjelenés évére utal. Az Egészségügyi Világszervezet 2020 februárjában a SARS-CoV-2 nevet javasolta a vírus megnevezéseként. A COVID–19 (koronavírus-betegség 2019, coronavirus disease 2019) egy vírusos, légúti, illetve légzőszervi megbetegedés, amelyet a SARS-CoV-2 nevű koronavírus okoz. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én hirdette ki a betegség okozta világjárvány megjelenését. A betegség okozta halálozás jellemző aránya a WHO szerint (a 2020 márciusi adatok alapján) 3,4%. Jelenleg sem a betegség kezelésére (széles körben elfogadott) hatásos gyógyszer, sem a megelőzését szolgáló védőoltás nem áll rendelkezésre. A vírust a fertőző betegek cseppfertőzéssel terjesztik. A vírus, miután 2019 decemberében járványt okozott, néhány hónapon belül világszerte elterjedt. Forrás: Wikipédia

A COVID-19 FERTŐZÖTTSÉG TÜNETEI

A COVID–19 megbetegedés ismertebb tünetei: láz, orrfolyás, fáradtság, száraz köhögés, légszomj. Európában egyre többen számoltak be a szagló- és ízlelőképesség teljes vagy részleges elvesztéséről a betegség során. A betegség súlyosabb tünetekkel történő megjelenése, illetve a magasabb halálozás kockázata az idősebbek (50 és 60 éves betegek) és a krónikus betegségekkel küzdők esetében nagyobb, illetve legmagasabb a 70 évnél idősebb betegek esetében. Az új koronavírus súlyos szövődménye a Novel Coronavirus-Infected Pneumonia (NCIP) tünetei más típusú tüdőgyulladásokhoz nagyon hasonlóak: magas láz, száraz, köpetürítéssel nem járó köhögés, légzési nehézségek, izomfájdalmak, fáradékonyság.

MEDDIG MARADHAT ÉLETBEN A VÍRUS KÜLÖNFÉLE FELÜLETEKEN?

A hétköznapi influenzavírus például külső felületen, környezeti hőtől és párától függően, akár 5 órától 7 napig is túl tud élni. A koronavírusról a Kaliforniai Egyetem és a Princeton Egyetem tudósai elvégeztek egy kutatást, melyben megállapították, hogy levegőben 3 órán át, kartonpapíron 24 órán át, rézfelületeken 4 órán át, műanyagokon és rozsdamentes acélon pedig több mint 72 órán át is kimutatható életképes vírus. Ámde ezen információk hitelességéről még nem született bizonyítás, a leírt értékek lehetnek jóval nagyobb intervallumok is.

AZ ÓZON HATÁSA A KORONAVÍRUSRA (COVID-19)

Egy mondatban összefoglalva hogy hat az ózon a koronavírusra: az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik. A lipidek egy része telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek oxigén jelenlétében károsodnak, ózon jelenlétében pedig peroxidálódnak, ami a fizikai tulajdonságaikat is alapvetően megváltoztatja. De a fehérjék is érzékenyek az oxidációra, szerkezetük teljesen átalakulhat. A vírus oxigén jelenlétében – különösen ha a nyálcseppek kiszáradnak – rövid időn belül veszít fertőzőképességéből. A radioaktív izotópokhoz hasonlóan a körülményektől függő féléletidővel (különböző anyagok biológiai lebonthatóságát jellemezzük vele. Az az idő, amely során az vegyület mennyisége biológiai lebomlás, anyagcsere útján a felére csökken) folyamatosan inaktiválódik. Ezt a folyamatot az ózon rendkívül felgyorsítja, pillanatszerűen hatástalanítja a vírust" – tette hozzá Duda Ernő, aki azért arra is figyelmeztetett, hogy az ózonnal nagyon óvatosan kell dolgozni, mert a tüdőhólyagocskák sejtjeinek membránja a vírusmembránhoz hasonlóan érzékeny, nagyon alacsony ózonkoncentrációtól is károsodik.
Forrás: Duda Ernőt, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének virológus professzora