RAKTÁRAK, TÁROLÓK FERTŐTLENÍTÉSE, SZAGTALANÍTÁSA

Az ózon a leghatékonyabb környezetbarát és vegyszermentes fertőtlenítő eljárás.
Az élelmiszer előállító, feldolgozó valamint vendéglátó és szolgáltató egységben is hatékonyan és biztonsággal alkalmazható!

SZOLGÁLTATÁSUNKRÓL

Az ózon alkalmazása szagtalanításra vagy fertőtlenítésre felelősségteljes feladat és mi mindig ehhez mérten járunk el. A probléma megnyugtató megoldásához a megfelelő ózongép, műszerek és mindenképpen szakmai hozzáértés szükséges. Mi többféle ilyen berendezéssel rendelkezünk így minden helyszínen a körülményeknek legmegfelelőbb gépet tudjuk alkalmazni.

Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, gépparkunk modern, több munkánkat független akkreditált labor igazolta.

**ÉRDEKESEBB MUNKÁINK KÉPEKBEN**

COVID-19 TÁJÉKOZTATÓ

Az ózontechnológia megfelelő koncentrációban alkalmazva hatékonyan alkalmazható a Koronavírus fertőzőképességének megszüntetésére. (Az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik.)
A ózonos kezelést nem igényel előkészületet és az eljárást követően az irodák azonnal használatba vehetők, így minimalizálható a munkából kiesett idő.

ÉLELMISZER ELŐÁLLÍTÓ ÜZEMTERÜLETEK FERTŐTLENÍTÉSE, SZAGTALANÍTÁSA

Az ózongenerátorok ipari - nagy térben történő - hatékony alkalmazását az utóbbi évek technológiai fejlesztései tették lehetővé. Az országban egyedülállóan rendelkezünk olyan technológiával amely képes nagy terekben is a megfelelő ózonkoncentráció rövid idő alatt történő előállítására ami alkalmassá teszi nagyméretű helyiségek pl. silók, istállók, hűtőházak élelmiszerraktárak feldolgozó üzemek fertőtlenítésére, valamint ömlesztett mezőgazdasági termékek (pl. kukorica, búza, rizs, zöldségek, fűszerek, magvak) rövid idő és alacsony energiafelhasználás mellett történő hatékony fertőtlenítésére.
Az ózonos légtérkezelési eljárás alkalmazása során - az ózon gyors felezési ideje miatt - a hagyományos eljárásoknál jelentősen rövidebb egészségügyi várakozási idő szükséges ami a működő üzemek esetében rövidebb termelési idő kiesést jelent.

Az ózonos fertőtlenítés a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja az üzemterületek fertőtlenítésének. A hagyományos vegyszeres fertőtlenítő eljárásokkal szemben számos előnye van.
- Egyformán hatékony az üzem minden pontján
- Nincs maradványszer amit el kell távolítani
- Nem károsítja a gépeket, berendezéseket,
- Gyorsan elvégezhető - rövid várakozási idő után a helyiség használatba vehető.

Az ózon fertőtlenítőszerként kockázatmentesen használható az élelmiszer gyártás során.
Az ózon megkapta a GRAS minősítést (általánosan biztonságosnak minősítve), így használható az emberi egészségre ártalmatlan adalékanyagként is az élelmiszer gyártás során.
Az egyesült államokbeli FDA (Food & Drug Administration) engedélyezte az ózon, gáz halmazállapotban, vagy oldott formában, antimikrobiális hatóanyagként való használatát az élelmiszergyártásban (pl. hús, tojás, hal, sajt, gyümölcsök és zöldségek).

A National Organic Program (NOP) az USDA által kezdeményezett új, Egyesült Államokbeli mezőgazdasági szabályozás is engedélyezi az ózon, mint aktív felülettisztító használatát olyan (műanyag és rozsdamentes acél) felületeknél, amelyek közvetlenül érintkeznek az élelmiszerrel (amely az érintkezés után további öblítést nem igényel és kémiai maradványoktól mentes)

ÉLELMISZER RAKTÁRAK HŰTŐKAMRÁK FERTŐTLENÍTÉSE

Az ózon a leghatékonyabb gombaölő, penészmentesítő szer. A friss élelmiszerek betárolása előtt a helyiség ózonos kezelése nagyobb biztonságot nyújt a penész ellen. A betárolt élelmiszeren is elvégezhető az ózonos kezelés, mert az ózon semmiféle íz, vagy állag elváltozást nem okoz az élelmiszereken.

TOJÁS ÉS TOJÁSFELDOLGOZÓ ÜZEMEK FERTŐTLENÍTÉSE

A tojás fertőtlenítés leghatékonyabb módja az ózongázzal történő fertőtlenítés. Az ózon elpusztítja a tojáshéjon és a tálcán lévő baktériumokat és vírusokat. Az ózonos kezelés nem okoz elváltozást a tojáshéjon. Az ózonnal fertőtlenített tojás feldolgozásakor nem szükséges a héj feltörése előtti fertőtlenítő lemosás.
- Egyformán hatékony az üzem minden pontján
- Nincs maradványszer amit el kell távolítani
- Nem károsítja a gépeket, berendezéseket,
- Gyorsan elvégezhető - rövid várakozási idő után a helyiség használatba vehető.
Az ózon fertőtlenítőszerként kockázatmentesen használható az élelmiszer gyártás során.
Az ózon megkapta a GRAS minősítést (általánosan biztonságosnak minősítve), így használható az emberi egészségre ártalmatlan adalékanyagként is az élelmiszer gyártás során.
Az egyesült államokbeli FDA (Food & Drug Administration) engedélyezte az ózon, gáz halmazállapotban, vagy oldott formában, antimikrobiális hatóanyagként való használatát az élelmiszergyártásban (pl. hús, tojás, hal, sajt, gyümölcsök és zöldségek).

A National Organic Program (NOP) az USDA által kezdeményezett új, Egyesült Államokbeli mezőgazdasági szabályozás is engedélyezi az ózon, mint aktív felülettisztító használatát olyan (műanyag és rozsdamentes acél) felületeknél, amelyek közvetlenül érintkeznek az élelmiszerrel (amely az érintkezés után további öblítést nem igényel és kémiai maradványoktól mentes).

ÓZONTECHNOLÓGIÁS TOJÁSFERTŐTLENÍTŐ KAMRA

MEGOLDÁS A FERTŐTLENÍTÉSBEN + SEGÍTSÉG AZ ÉRTÉKESÍTÉSBEN
Egy hazai fejlesztés eredményeként létrehozott berendezés biztonságos és hatékony módját kínálja az étkezési tojások fertőtlenítésének. Az OSC típusú berendezés az ózon és a hidegköd befúvás hibrid technológiáját alkalmazva oldja meg a tojás felületi fertőtlenítését. A berendezés telepített komplett egységként vásárolható meg amely a kamrát is tartalmazza.
Bővebb információ

FONTOS INFORMÁCIÓ

Az ózonos kezelésnél a kívánt hatás eléréséhez megfelelő ózonkoncentráció és behatási idő szükséges. Ezek méréséhez speciális műszerre van szükség amellyel Magyarországon csak a mi kollégáink rendelkeznek. A műszeres mérés nagyon fontos része az eljárásnak mert csak a megfelelő értékek biztosítják a kívánt eredmény elérését, valamint a kezelés után a mérőműszer segítségével állapítható meg, hogy a kezelt helyiségek biztonsággal használatba vehetők.
A megfelelő műszeres mérés hiányában sem az eljárás hatékonysága se az eljárás biztonsága nem biztosított.

BIZTONSÁG ÉS GARANCIA

BIZTONSÁG

A fertőtlenítő eljárások egyik fontos kérdése az eljárás hatásai a kezelt területen mind az élőlényekre mind a berendezési tárgyakra, gépekre, műszerekre tekintettel.

Az ózontechnológiás fertőtlenítő eljárás a legbiztonságosabb eljárás a környezetre vonatkoztatott következményeit tekintve. A kezelés nem károsítja a berendezési tárgyakat, műszereket (kivétel: ezüst, kaucsuk gumi). A kezelés befejeztével az ózon önmagától is lebomlik és nem hagy hátra semmilyen maradványszert. A kezelés időtartama alatt a kezelt helyiségben nem tartózkodhat élőlény (növények kisállatok, ember), de a kezelés végén a helyiség akár azonnal vagy rövid időn belül használatba vehető. (A várakozási idő függ attól, hogy a kezelés tartalmaz e ózonlebontó ciklust)

GARANCIA

A fertőtlenítő eljárás hatékonyságához a két legfontosabb tényező a behatási idő és a koncentráció mértéke. Ezek a pontos megállapításához - figyelembe véve a probléma jellegét - a terület nagyságán, a hőmérsékleten és a páratartamon alapuló matematikai számítás szükséges. A kezelés elvégzését minden esetben ilyen kalkuláció előzi meg. Az eredmény ellenőrzését egy megelőző és egy záró biológiai méréssel is kontrolláljuk.

A mérésről itt olvashat bővebben>>