Allergén mentes otthon ózonos légtisztítással

A lakásban található allergének közül a legtöbben a házi porra érzékenyek. A házi por egyik allergizáló összetevője a poratkák ürülékében található fehérjére, de emellett a levegőben szálló pollenek, tisztítószer maradványok is allergiát okozhatnak. A zárt térben az allergének feldúsulnak és az irritációt okozó részecskék megülve a felületeken a légmozgás hatására újra és újra belekeverednek a levegőbe.

Vigyázat!

A penészgomba spórája is erőteljesen allergizálhat, irritálhatja a szemet, a tüdőt, az orr nyálkahártyáját, bőrt és a torkot is, még akkor is, ha egyébként nem vagyunk allergiásak. A penészérzékenység hasonló tünetekkel járhat, mint bármilyen más allergia.
A légzőszervi betegségtől szenvedők, allergiások, legyengült immunrendszerűek, asztmások számára különösen fontos egy allergén mentes higiénikus környezet megteremtése.

Allergének az ágyneműben: Az allergiások számára veszélyforrás az ágynemű is. Az ózonos légtisztító eljárás során az ózon behatol a szövetekbe és semlegesíti az allergéneket. Az ózonos kezelés friss, napon száradt illatot kölcsönöz az ágyneműknek.

Az ózonos légtisztítás hatékonyabb mint a légszűrő berendezések:

A legtöbb légtisztító berendezés különféle szűrőket (papír, szivacs, stb) használ a levegő szűrésére. Azonban ezek csak a viszonylag nagy méretű allergéneket képesek kiszűrni a levegőből. A szűrő rövid idő alatt telítődik és ezután jelentősen lecsökken a hatékonysága is.

Az ózonos légtisztítással az ózon lebontja és semlegesíti az allergéneket a levegőben és a felületeken is, valamint jelentősen lecsökkenti a poratkák számát a szőnyegekben, kárpitokban és akár az ágyneműkben is.

Fontos!

hogy az ózon eljut a szőnyegekbe, kárpitokba, függönyökbe és ágyneműkbe is és azokat is megtisztítja az allergén anyagoktól. A hagyományos légtisztítók erre nem képesek.

Miért az ózon a jó megoldás az allergének megszüntetésére?

A hagyományos takarítás, porszívózás önmagában nem szünteti meg a helyiségben lévő allergiát okozó mikron méretű részecskéket, sőt a legtöbb esetben újra belekeveri a levegőbe a kívánttal ellentétes hatást váltva ki ezzel. Az ózon már egyetlen kezeléssel elpusztítja az allergizáló penészgomba spórákat, jelentősen csökkenti a pollenek irritációt kiváltó hatását és a helyiségekben található poratkák számát is jelentősen csökkenti ezzel komfortosabbá és élhetőbbé téve otthonát.

Miért válassza az ózonfriss technológiát?

Az ózonfriss eljárás után nem szükséges a helyiség szellőztetése ezzel elkerülhető, hogy újabb allergének kerüljenek a helyiségbe. Ezzel hosszabb időre kizárhatja otthonából az allergéneket.

Hogyan történik a fertőtlenítés ózonnal?

Az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz nagy teljesítményű mobil ózongenerátorokat helyezünk el a helyiségben, amik a beállított paramétereknek megfelelően elvégzik az ózonos fertőtlenítést. A kezelés időtartama a helyiség méretétől függően 60-240 percet vehet igénybe. A kezelés idején a helyiségben nem lehet tartózkodni, de kollégáink bejutását biztosítani kell, akik a kezelés alatt folyamatos műszeres méréssel ellenőrzik a kezelés hatékonyságát. A fertőtlenítés végén a helyiségek átadása előtt szintén ellenőrizzük az ózonkoncentráció, hogy az egészségügyi határérték alatt legyen. Nézze meg a kezelésről készült kisfilmet>>
penészmentesítés
 

Hatékony és megbízható

Az ózon fertőtlenítő hatását számos tudományos kutatás igazolja.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha további információra van szüksége.

KAPCSOLAT

 

Biztonság

Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában - mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné bomlik. NAGYON FONTOS hogy az ózonfriss eljárás során olyan berendezést használunk amely a fertőtlenítő ciklus befejezéseként a megmaradt ózont tiszta oxigénné alakítja így a kezelés végén a helyiség szellőztetés nélkül azonnal használatba vehető! E nélkül az ózonkezelés után mindenképpen szellőztetés lenne szükséges ami csökkenti az eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózonos eljárás biztonságáról>>

Az ózonról

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású mint a klór. Gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
Olvassa el hogyan hat az ózon>>

Hatékonyság

Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe, de ha szükséges biológiai méréssel alá tudjuk támasztani az ózonos fertőtlenítő eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózon hatékonyságáról>>

FIGYELMEZTETÉS

A nagy koncentrációban előállított ózon veszélyes lehet az emberi szervezetre ezért a nagyobb teljesítményű ózongenerátorokat ne alkalmazza otthonában, a fertőtlenítést bízza szakemberre akik megfelelő mérőműszeres kontroll alatt alkalmazzák az ózontechnológiát.
A megfelelő műszeres mérés hiányában sem az eljárás hatékonysága se az eljárás biztonsága nem biztosított.