ÓZONOS FERTŐTLENÍTÉSE


KÉTFÁZISÚ KÓRHÁZI SZINTŰ LAKÁSFERTŐTLENÍTÉS és IRODAFERTŐTLENÍTÉS
AZ USA-BAN MÁR BIZONYÍTOTT BIOPROTECT™ TERMÉKRENDSZER ÉS AZ ÓZONTECHNOLÓGIA EGYÜTTES ALKALMAZÁSÁVAL!

Lakásfertőtlenítés műtét utáni felépüléshez - betegségek utáni lakásfertőtlenítés- koronavírus és egyéb vírusos fertőzés utáni fertőtlenítés-ózonos fertőtlenítés

MIÉRT FONTOS A LAKÁSOK, IRODÁK FERTŐTLENÍTÉSE?

A vírussal szennyezett környezet nagy kockázatot jelent az emberek számára. A megfelelő fertőtlenítéssel a vírusok tovább fertőzése, újra fertőzése megakadályozható. A fertőzést okozó mikroorganizmusoknak a fertőző forrástól az emberi szervezetig terjedő útjából kijelölhető egy rövidebb-hosszabb szakasz, melyet a vírusok a külső környezetben, a különböző eszközökön, tárgyakon, anyagokon töltenek. A védekezésnek fontos láncszeme a terjedés megakadályozása, a külső környezetben lévő kórokozók elpusztítása, amit csak megfelelő fertőtlenítéssel érhetünk el.

KÉTFÁZISÚ, KÓRHÁZI SZINTŰ FERTŐTLENÍTÉS
MAGYARORSZÁGON EGYEDÜLÁLLÓ BIOPROTECT™ TECHNOLÓGIÁVAL


A koronavírus (COVID-19) fertőzéses eseteknél az USA-ban már bizonyított, kórházakban is alkalmazott BIOPROTECT™ termékrendszer fertőtlenítő formuláit és az ózontechnológiát együttesen alkalmazzuk a legbiztosabb hatás érdekében.


1. fázis: A forgalmasabb érintési felületeket (korlátok, kilincsek, kapcsolók, fürdőszoba, stb.) a BIOPROTECT™ termékrendszer fertőtlenítő hatóanyagával kezeljük. Az alkalmazott formula egyedülálló, nem maró hatású (használható élelmiszerekkel érintkező felületen is), szagtalan, nem fehéríti a felületet és bizonyítottan kevesebb, mint 60 másodperc alatt elpusztítja a baktériumok, vírusok 99.999%-át. A kijuttatás során alkalmazott legmodernebb technológia biztosítja, hogy a hatóanyag vékony rétegben, egyenletesen kerül fel a forgalmasabb érintési felületre hol megbízhatóan fejti ki hatását. Az első fázis alkalmazása azért ajánlatos, mert a gyakran érintett pontokon olyan -akár molekulányi vékony - mikro szennyeződés réteg alakulhat ki, amely gátolja az ózon behatását, ezért a biztonság fokozása érdekében ajánlott ez a kezelés.

2. fázis: ÓZONGENERÁTOROS FERTŐTLENÍTÉS, melynek során pontosan ellenőrzött koncentráció mellett alkalmazzuk az ózont. Az ózon eljut a helyiség minden pontjára és fertőtleníti a teljes területet, beleértve a felületeket (bútorok, lakástextíliák) is. A kezelés alatt kollégáink a terület nagyságához mérten akár több készüléket is használnak, így biztosítva a megfelelő koncentráció elérését a hatékony kezeléshez.

Az ózonos fertőtlenítő kezelést a hatékonyság és a biztonság miatt folyamatos műszeres kontroll mellett végezzük, kollégáink 8 éves tapasztalattal rendelkeznek a helyiségfertőtlenítés területén.

KORONAVÍRUSOS BETEG UTÁNI HELYISÉGFERTŐTLENÍTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSE ESETÉN, HÍVHATJA KOLLÉGÁNKAT HÉTVÉGÉN VAGY ÜNNEPNAPON IS.
 

KORONAVÍRUSOS FERTŐZÉS ESETÉN AKÁR AZONNALI KISZÁLLÁSSAL!
A KEZELÉS UTÁN A HELYISÉGEK EGYBŐL HASZNÁLATBA VEHETŐEK, NINCS VÁROKOZÁSI IDŐ!

ozonfriss.hu fertőtlenítő szolgáltatása

  • A leghatékonyabb 2 FÁZISÚ FERTŐTLENÍTŐ ELJÁRÁS alkalmazása.
  • GARANCIA az elvégzett munka hatékonyságára!
  • Országos lefedettség, RÖVID HATÁRIDŐK.
  • Szükség esetén hétvégi munkarend.
  • Képzett SZAKEMBEREK.
  • Magyarország egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező vállalkozása az ózontechnológiás fertőtlenítés területén
  • Ügyfélszolgálati központunk készséggel fogadja hívását a HÉT MINDEN NAPJÁN.

KORONAVÍRUSOS BETEG UTÁNI HELYISÉGFERTŐTLENÍTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSE ESETÉN, HÍVHATJA KOLLÉGÁNKAT HÉTVÉGÉN VAGY ÜNNEPNAPON IS.

Már egyetlen kezeléssel higiénikussá tesszük otthonát a legmodernebb fertőtlenítő technológiával, mely az ÓZON rendkívüli fertőtlenítő hatását alkalmazza. Az ózonfriss lakásfertőtlenítő eljárás rövid idő alatt elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, atkákat, semlegesíti a polleneket és más allergiát okozó részecskéket, megszünteti a füst-, cigaretta szagot és minden más kellemetlen szagot.

Az ózonos lakásfertőtlenítés biztonságos környezetet teremt. A fertőtlenítés 99,99 %-os hatékonysággal pusztítja el a kórokozókat valamint a kezelés során az allergia bizonyos típusaiért felelős gombák is elpusztulnak és a helyiségekben található poratkák száma is jelentősen csökken.

Az ózonos lakásfertőtlenítés különösen ajánlott légúti megbetegedéssel, allergiával élőknek, dohányzást elhagyóknak, betegségből lábadozóknak, műtéti beavatkozás után lévőknek vagy fertőzéses időszakban megelőzés vagy utókezelés céljából.
 

HOGYAN TÖRTÉNIK AZ ÓZONOS FERTŐTLENÍTÉS LAKÁSBAN?

A fertőtlenítő eljárások közül az egyik leghatékonyabb eljárás az ózontechnológiás. A hatékonysága viszont nagyban függ az alkalmazott gépektől és a helyiségek környezeti tényezőjétől. Az eljárás megkezdése előtt minden esetben ellenőrizzük a fertőtlenítendő helyiséget. A műszeres mérések után az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz nagy teljesítményű mobil ózongenerátorokat helyezünk el a helyiségben, ami a helyiség paramétereinek megfelelően elvégzi a fertőtlenítést. A kezelés időtartama a helyiség méretétől függően 60-240 percet vehet igénybe. A kezelés idején a helyiségben nem lehet tartózkodni, mivel az ózon nagy koncentrációban van jelen ami egészségre ártalmas, kollégáink a szükséges méréseket megfelelő védőfelszerelésben végzik el. A penészmentesítés végén a helyiségek átadása előtt szintén ellenőrzik az ózonkoncentrációt, hogy az egészségügyi határérték alatt legyen, így a kezelt helyiségek teljes biztonsággal használatba vehetőek. Nézze meg a kezelésről készült kisfilmet>>
Koronavírusos beteg utáni fertőtlenítést kollégáink a legnagyobb odafigyeléssel és a legnagyobb elővigyázatossággal végzik mind a megrendelő és mind a saját egészségük érdekében.
penészmentesítés

MIÉRT AZ ÓZONOS FERTŐTLENÍTÉS AZ EGYIK LEGHATÉKONYABB LAKÁSFERTŐTLENÍTŐ ELJÁRÁS?

Az ózon - megfelelően alkalmazva - az egyik legerősebb fertőtlenítőszer a világon. Alkalmazása egy természetes folyamaton az aktív oxigén erején alapul. A baktériumok vírusok nem képesek védekező mechanizmust kialakítani ellene, ezért széles körben használható mikroorganizmusok ellen. Az ózonos fertőtlenítés, lakásfertőtlenítés során nem használunk vegyszert, mégis az egyik leghatékonyabb ellenszere a kórokozóknak, penészgombáknak. Ezt számos tudományos kutatás és orvosi publikáció is alátámasztja. Az ózonos lakásfertőtlenítés egyszerű, rövid ideig tart nem igényel különösebb előkészületet. Eredménye egy garantáltan kórokozómentes környezet, ami elengedhetetlen betegségből lábadozóknak, műtét után lévőknek, vagy csak a betegségek megelőzéséhez.
Olvassa el hogyan hat az ózon a baktériumokra, vírusokra>>

MIÉRT FONTOS A MEGFELELŐ ÓZONGENERÁTOR HASZNÁLATA?

A ózontechnológiás fertőtlenítésnél fontos a megfelelő ózonkoncentráció elérése és annak adott ideig való fenntartása a kezelés hatékonysága miatt. Az ózon egy gyors felezőidővel rendelkező gáz ezért megfelelő teljesítményű gépek nélkül nehéz előállítani a fertőtlenítéshez szükséges ózonkoncentrációt. Számos hazánkban használt készülék nem tudja azokat a paramétereket ezért teljesen alkalmatlan, bármilyen fertőtlenítő kezelés elvégzésére. Az ózonnak már minimális koncentrációban is érezhető a szaga, de az nem jelenti azt, hogy a koncentrációja is megfelelő a fertőtlenítéshez.

MIÉRT FONTOS A KEZELÉS ALATT A MÉRŐMŰSZER HASZNÁLATA?

A ózontechnológiás fertőtlenítés szemmel nem látható eredménnyel jár, ezért a megfelelő műszerezettség nélkül megállapíthatatlan, hogy a kezelés hatékony volt-e. A másik fontos dolog, hogy műszerezettség nélkül az sem állapítható meg biztonsággal, hogy a kezelés végén a helyiségekben mekkora ózonkoncentráció maradt. Vannak akik azt mondják, hogy a kezelés után szellőztetnek pár percet és nyugodtan használatba vehetőek a helyiségek. Sajnos ez nem állja meg a helyét, sőt téves információ ami miatt akár súlyos egészségkárosodást is elszenvedhet az aki bemegy a kezelt területre. Sokan elfelejtik, vagy nem foglalkoznak azzal, hogy az ózon egy mérgező gáz ami nem megfelelően használva mérgezést okozhat. Mérőműszerek nélkül ózontechnológiás fertőtlenítés végezni olyan mint a szerencsejáték, rendkívül kevés az esély a sikerre.

A megfelelő műszeres mérés hiányában sem az eljárás hatékonysága, sem az eljárás biztonsága nem szavatolható ezért fontos, hogy olyan szolgáltatót válasszon akik rendelkeznek megfelelő gépekkel, mérőműszerekkel valamint tapasztalattal az ózontechnológiás fertőtlenítésben.

LAKÁSOKBAN (IRODÁKBAN) IS HATÉKONYAN ÉS BIZTONSÁGGAL ALKALMAZHATÓ ?

Az ózon az egyetlen olyan fertőtlenítő eljárás amely megfelelő kontroll alatt alkalmazva biztonsággal és hatékonyan használható lakásokban és irodákban is. Az ózon gáznemű anyag. Nem hagy foltot a berendezési tárgyakon, textíliákon, nem károsítja a berendezési tárgyakat, festményeket, nem okoz elváltozást az élelmiszereken és nem hagy káros maradványszert maga után. Egy lakás kezelésénél egyedül a növényeket kell kivinni a helyiségből, más előkészületet nem igényel. Az eljárás viszonylag rövid ideig tart és szakaszolva szobánként is végezhető. Az kezeléshez használt gépeink az eljárás végén a megmaradt ózont visszaalakítják oxigénné, ami kollégáink minden esetben erre alkalmas műszerrel ellenőrzik, így a helyiségek biztonsággal használatba vehetőek.

Irodák, közösségi terek fertőtlenítésének menetéről kérem, kattintson ide


IRODAFERTŐTLENÍTÉS

FONTOS INFORMÁCIÓ

Az ózonos lakásfertőtlenítő kezelésnél a kívánt hatás eléréséhez megfelelő ózonkoncentráció és behatási idő szükséges. Ezek méréséhez speciális műszerre van szükség amellyel Magyarországon csak a mi kollégáink rendelkeznek. A műszeres mérés nagyon fontos része az eljárásnak mert csak a megfelelő értékek biztosítják a kívánt eredmény elérését, valamint a kezelés után a mérőműszer segítségével állapítható meg, hogy a kezelt helyiségek biztonsággal használatba vehetők.
A megfelelő műszeres mérés hiányában sem a lakásfertőtlenítő eljárás hatékonysága se az eljárás biztonsága nem biztosított.

KEDVEZMÉNYES, SZEMÉLYRE SZABOTT ÁRAINKRÓL VALAMINT A KEZELÉS MENETÉRŐL ÉRDEKLŐDJÖN MUNKATÁRSUNKNÁL.

Hívható a hét minden napján 8-19 óráig

KAPCSOLAT

Lakossági szolgáltatások /HÉTVÉGÉN IS HÍVHATÓ 08:30-19 óráig/

Kovács Péter:
Tel.: 06 30 553 0303

SZOLGÁLTATÁSUNKRÓL

Az ózon alkalmazása szagtalanításra vagy fertőtlenítésre felelősségteljes feladat és mi mindig ehhez mérten járunk el. A probléma megnyugtató megoldásához a megfelelő ózongép, műszerek és mindenképpen szakmai hozzáértés szükséges. Mi többféle ilyen berendezéssel rendelkezünk így minden helyszínen a körülményeknek legmegfelelőbb gépet tudjuk alkalmazni.

Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, gépparkunk modern, több munkánkat független akkreditált labor igazolta.

** ÉRDEKESEBB MUNKÁINK KÉPEKBEN **
 

Hatékony és megbízható

Az ózon fertőtlenítő hatását számos tudományos kutatás igazolja.

 

A KORONAVÍRUSRÓL (COVID 19)

Az elnevezésben a „CO” a korona, a „VI” a vírus, a „D” a betegséget (disease) jelöli, a „19” pedig a megjelenés évére utal. Az Egészségügyi Világszervezet 2020 februárjában a SARS-CoV-2 nevet javasolta a vírus megnevezéseként. A COVID–19 (koronavírus-betegség 2019, coronavirus disease 2019) egy vírusos, légúti, illetve légzőszervi megbetegedés, amelyet a SARS-CoV-2 nevű koronavírus okoz. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én hirdette ki a betegség okozta világjárvány megjelenését. A betegség okozta halálozás jellemző aránya a WHO szerint (a 2020 márciusi adatok alapján) 3,4%. Jelenleg sem a betegség kezelésére (széles körben elfogadott) hatásos gyógyszer, sem a megelőzését szolgáló védőoltás nem áll rendelkezésre. A vírust a fertőző betegek cseppfertőzéssel terjesztik. A vírus, miután 2019 decemberében járványt okozott, néhány hónapon belül világszerte elterjedt. Forrás: Wikipédia

A COVID-19 FERTŐZÖTTSÉG TÜNETEI

A COVID–19 megbetegedés ismertebb tünetei: láz, orrfolyás, fáradtság, száraz köhögés, légszomj. Európában egyre többen számoltak be a szagló- és ízlelőképesség teljes vagy részleges elvesztéséről a betegség során. A betegség súlyosabb tünetekkel történő megjelenése, illetve a magasabb halálozás kockázata az idősebbek (50 és 60 éves betegek) és a krónikus betegségekkel küzdők esetében nagyobb, illetve legmagasabb a 70 évnél idősebb betegek esetében. Az új koronavírus súlyos szövődménye a Novel Coronavirus-Infected Pneumonia (NCIP) tünetei más típusú tüdőgyulladásokhoz nagyon hasonlóak: magas láz, száraz, köpetürítéssel nem járó köhögés, légzési nehézségek, izomfájdalmak, fáradékonyság.

MEDDIG MARADHAT ÉLETBEN A VÍRUS KÜLÖNFÉLE FELÜLETEKEN?

A hétköznapi influenzavírus például külső felületen, környezeti hőtől és párától függően, akár 5 órától 7 napig is túl tud élni. A koronavírusról a Kaliforniai Egyetem és a Princeton Egyetem tudósai elvégeztek egy kutatást, melyben megállapították, hogy levegőben 3 órán át, kartonpapíron 24 órán át, rézfelületeken 4 órán át, műanyagokon és rozsdamentes acélon pedig több mint 72 órán át is kimutatható életképes vírus. Ámde ezen információk hitelességéről még nem született bizonyítás, a leírt értékek lehetnek jóval nagyobb intervallumok is.

AZ ÓZON HATÁSA A KORONAVÍRUSRA (COVID-19)

Egy mondatban összefoglalva hogy hat az ózon a koronavírusra: az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik. A lipidek egy része telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek oxigén jelenlétében károsodnak, ózon jelenlétében pedig peroxidálódnak, ami a fizikai tulajdonságaikat is alapvetően megváltoztatja. De a fehérjék is érzékenyek az oxidációra, szerkezetük teljesen átalakulhat. A vírus oxigén jelenlétében – különösen ha a nyálcseppek kiszáradnak – rövid időn belül veszít fertőzőképességéből. A radioaktív izotópokhoz hasonlóan a körülményektől függő féléletidővel (különböző anyagok biológiai lebonthatóságát jellemezzük vele. Az az idő, amely során az vegyület mennyisége biológiai lebomlás, anyagcsere útján a felére csökken) folyamatosan inaktiválódik. Ezt a folyamatot az ózon rendkívül felgyorsítja, pillanatszerűen hatástalanítja a vírust" – tette hozzá Duda Ernő, aki azért arra is figyelmeztetett, hogy az ózonnal nagyon óvatosan kell dolgozni, mert a tüdőhólyagocskák sejtjeinek membránja a vírusmembránhoz hasonlóan érzékeny, nagyon alacsony ózonkoncentrációtól is károsodik.
Forrás: Duda Ernőt, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének virológus professzora

FIGYELMEZTETÉS

A nagy koncentrációban előállított ózon veszélyes lehet az emberi szervezetre ezért a nagyobb teljesítményű ózongenerátorokat ne alkalmazza otthonában, a fertőtlenítést bízza szakemberre akik megfelelő mérőműszeres kontroll alatt alkalmazzák az ózontechnológiát.
A megfelelő műszeres mérés hiányában sem az eljárás hatékonysága se az eljárás biztonsága nem biztosított.

TANULMÁNY:

GÁZ HALMAZÁLLAPOTÚ ÓZON HASZNÁLATA METICILLINREZISZTENS STAPHYLOCOCCUS AUREUS (MRSA) FELSZÁMOLÁSÁRA EGY MRSA-HORDOZÓ KÓRHÁZI ALKALMAZOTT OTTHONI KÖRNYEZETÉBEN.


"Egy ekcémában szenvedő intenzív osztályos ápolót visszatérően kezeltek MRSA hordozójaként. Mivel a baktériumtenyészet mindig pozitív maradt az MRSA tekintetében, ezért átvizsgálták az otthonát is. A környezeti minták 34%-a tartalmazott MRSA-t. Gyermekei és házimacskája mentes volt az MRSA-tól. A házat gáz-halmazállapotú ózonnal fertőtlenítették. Az azt követő tenyészetek negatívak lettek az MRSA-ra.."

Fontos kiegészítés a tanulmányhoz! A tanulmány Hollandiában 2001-2005 között zajlott esetet ír le. Az ózon fertőtlenítés technológiája azonban napjainkra jelentős fejlődésen ment keresztül. A tanulmányban leírt esetben olyan ózongenerátort használtak aminek teljesítménye 3,5 gramm/óra volt. Csak összehasonlításként az általunk használt ipari készülékek teljesítménye legalább 12 gramm/óra. Ezzel nagyobb koncentráció érhető el, rövidebb idő alatt, ami lehetővé teszi, a nehezen fertőtleníthető tárgyak (pl. szövetkanapé) hatékony fertőtlenítését is. Fontos tény még a technológia fejlődésének alátámasztására, hogy az általunk használt készülékek rendelkeznek ózon lebontó ciklussal ami jelentősen lerövidíti azt az várakozási időt amikor a helyiségek ismét használatba vehetők.

A fertőtlenítés folyamán a hatékonyság szempontjából fontos tényező az ózon koncentráció és a behatási idő. Ezt figyelembe véve a fertőtlenítő eljárást megelőzően pontos számítást végzünk a szükséges értékek eléréséhez.

A tanulmányból kitűnik, hogy az ózonos fertőtlenítés mindenképpen jóval egyszerűbb és költséghatékonyabb alternatívája más fertőtlenítő eljárásnak. Ha figyelembe vesszük az ózontechnológia rohamos fejlődését és fertőtlenítő szerként történő alkalmazásának egyre szélesebb körben való elterjedését, napjainkban olyan hatékony, környezetbarát, otthonokban és kórházakban egyaránt alkalmazható megoldást nyújt amire más technológia nem képes.

Biztonság

Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában - mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné bomlik. NAGYON FONTOS hogy az ózonfriss eljárás során olyan berendezést használunk amely a fertőtlenítő ciklus befejezéseként a megmaradt ózont tiszta oxigénné alakítja így a kezelés végén a helyiség szellőztetés nélkül azonnal használatba vehető! E nélkül az ózonkezelés után mindenképpen szellőztetés lenne szükséges ami csökkenti az eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózonos eljárás biztonságáról>>

Az ózonról

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású mint a klór. Gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
Olvassa el hogyan hat az ózon>>

Hatékonyság

Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe, de ha szükséges biológiai méréssel alá tudjuk támasztani az ózonos fertőtlenítő eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózon hatékonyságáról>>