NE ENGEDJE, HOGY A PENÉSZ ELVEGYE AZ OTTHONA KOMFORTJÁT,
VÁLASSZA A MEGBÍZHATÓ 2 FÁZISÚ PENÉSZMENTESÍTŐ ELJÁRÁST!

A penészmentesítés fontos az otthonunk és az egészségünk védelme érdekében. A penész nem csak esztétikai problémát okoz, hanem allergiás reakciókat és légúti megbetegedéseket is előidézhet. Szakszerű penészmentesítéssel megelőzhetjük ezeket a problémákat, és biztosíthatjuk otthonunk egészséges környezetét magunk és családunk számára.

Az alkalmazott penészmentesítő eljárás, minden esetben tartalmazza a PENÉSZFOLTOK ELTÁVOLÍTÁSÁT, és a helyiségek PENÉSZSPÓRAMENTESÍTÉSÉT. Tartalmazza a műszeres mérést a penészesedés okának feltárására, szaktanácsadással!

A képeken az általunk alkalmazott 2 fázisú technológia eredményessége látható.
pnészmentesites_elotte-utana_szoba
penészmentesites_elotte-utana_konyha
Az „előtte” képek jól mutatják, hogy mennyire elterjedhet a lakásban a penész, ha a penészspórák nincsenek elpusztítva.

- PENÉSZMENTESÍTÉS szakszerűen, GARANCIÁVAL

- PENÉSZESEDÉS OKÁNAK FELTÁRÁSA műszeres méréssel

- PENÉSZ EGÉSZSÉGKÁROSÍTÓ HATÁS MEGSZÜNTETÉSE

- KÁRPITOZOTT BÚTOROK, SZŐNYEGEK PENÉSZMENTESÍTÉSE

A PENÉSZESEDÉST KIVÁLTÓ OK FELTÁRÁSA: A penészesedés a lakások nagy többségében a magasabb páratartalom miatt alakul ki, amit egy kis odafigyeléssel meg lehet oldani. Azonban vannak helyek ahol egy beázás, felázás vagy akár egy rejtett csőtörés -ami folyamatosan áztatja és nedvesen tartja a falat- a felelős a penészfoltok kialakulásáért. Kollégáink rendelkeznek a megfelelő műszereikkel, amelyekkel képesek a fal nedvességét vagy akár a fal hőmérsékletét is megmérni, ezáltal megállapítani a penészesedés okát. Ha ezeket a területek nem maradnak rejtve akkor a penészesedés is könnyen megelőzhető a későbbiekben!
12

A KÉTFÁZISÚ PENÉSZMENTESÍTŐ ELJÁRÁSRÓL

A két fázis egy kezelés alatt egymást követően végezzük.
A kezelés nem igényel előkészületet, nem kell kipakolni a helyiségeket, nem károsítja a berendezési tárgyakat!

Az eljárás nem csak a kifejlett penésztelepeket pusztítja el, hanem kiírtja a penészgomba spóráit a helyiség minden pontján, így MEGAKADÁLYOZZA A PENÉSZGOMBÁK TOVÁBBI SZAPORODÁSÁT, valamint AZONNAL MEGSZÜNTETI a penészgomba spórák EGÉSZSÉGRE KÁROS HATÁSÁT.
A kezelés megkezdése előtt kollégáink a megfelelő műszerekkel különböző méréseket végeznek a penészes felületeken, hogy megállapítsák a penészesedést kiváltó okot. A penészesedés okának megállapítása fontos rész az eljárásnak, mert az ok tudatában könnyebben tudjuk megelőzni a penész újra megjelenését.
 • A mérések nem járnak bontással és nem hagynak látható nyomot a felületeken.
1. FÁZIS: A kialakult penészfoltokat fertőtlenítő és penészgátló anyaggal kezeljük. Az alkalmazott formula egyedülálló, nem maró hatású, nem erős szagú, kevesebb mint 60 másodperc alatt elpusztítja a kifejlett penészfoltokat. A kijuttatás során alkalmazott legmodernebb technológia biztosítja, hogy a hatóanyag vékony rétegben, egyenletesen kerül fel a penészes felületre és a felület mélyebb rétegein is kifejti hatását.
 • Az első fázis alkalmazása fontos a már kialakult penészesedés esetén, mivel közvetlen a penészfoltra irányulva célzottan és biztonságosan pusztítható el vele a megvastagodott penészréteg is. (az első fázis időtartama függ a kezelt terület nagyságától de kb. 10-40 perc)
2. FÁZIS: ÓZONGENERÁTOROS PENÉSZMENTESÍTÉS, melynek során pontosan ellenőrzött koncentráció mellett alkalmazzuk az ózont. Az ózon eljut a helyiség minden pontjára és elpusztítja a levegőben, bútorokon és a lakástextíliákon megtelepedett penészspórákat is, ezzel azonnal megszüntetve azok egészségkárosító hatását, valamint az újbóli kialakulásának esélyét minimálisra csökkenti. A kezelés alatt kollégáink a terület nagyságához mérten akár több készüléket is használnak, így biztosítva a megfelelő koncentráció elérését a hatékony kezeléshez.
 • A kezelést a hatékonyság és a biztonság miatt folyamatos műszeres kontroll mellett végezzük. (a második fázis időtartama függ a kezelt terület nagyságától de kb. 1-3 óra)

 
 

HÍVJON MOST Tel.: 06 30 553 0303
(hétvégén és ünnepnapokon is hívható 8-20 óráig)
ha szakember segítségét szeretné a penészesedés megoldására.


MIÉRT VÁLASSZON SZAKÉRTŐT?

A penészesedés legnagyobb egészségügyi veszélyét a gomba spórák jelentik, amelyek jelen vannak a helyiség levegőjében és jelen vannak a bútorokon és lakástextíliákon. Ha csak a penészfoltot pusztítja el, akkor a veszély ugyanúgy megmarad, csak átmenetileg nem látható. Az ózonos kezeléssel nem csak a falon lévő, kifejlődött penészfolt pusztul el, hanem a helyiség levegőjében lévő penész spórák is, így a penészesedés kiújulásának veszélye is jelentősen lecsökken, valamint az egészségkárosító hatás is azonnal megszűnik.
Minél nagyobb a penészfolt annál fertőzöttebb a terület és nagy eséllyel házilag már nem szüntethető meg a probléma.
VÁLASSZA A LEGHATÉKONYABB KEZELÉS A KÉTFÁZISÚ PENÉSZMENTESÍTÉST A 100%-OS HATÁS ÉRDEKÉBEN!

 • Bármennyire is egyszerű feladatnak tűnik a penészmentesítés, számos veszéllyel jár amire ha nem figyelünk nagyobb kárt okozhatunk magunknak és családunknak mint maga a penész. A nem szakszerűen elvégzett penészmentesítés során rengeteg újabb penészspóra jut a levegőbe, ami növeli az egészségügyi kockázatot valamint az újbóli megjelenés esélyét!
 • FONTOS tudni, hogy csak a látható penészfolt vegyszeres kezelése, eltávolítása NEM 100%-os MEGOLDÁS. A felületi kezelésnél a penészspórák ugyanúgy ott maradnak a helyiségekben és továbbra is kifejtik egészségkárosító hatásukat, valamint nagy kockázatot jelentenek az újbóli megjelenésre. Az általunk alkalmazott 2 fázisú technológia elpusztítja a kialakult penészfoltot valamint elpusztítja a helyiségben lévő penészspórákat is.
 • A DOHOS SZAG egyértelműen a penész jelenlétére utal még akkor is ha nem látható kialakult penészfolt. Mikor dohos szagot érzünk az annak a jele, hogy a penészspórák már nagy számban vannak a helyiségben ami az egészségre ártalmas hatással van. Az ózonos penészmentesítő kezeléssel a dohos szag teljesen megszüntethető.

ozonfriss.hu penészmentesítő szolgáltatása

 • A leghatékonyabb 2 FÁZISÚ PENÉSZMENTESÍTŐ ELJÁRÁS alkalmazása.
 • GARANCIA az elvégzett munka hatékonyságára!
 • Országos lefedettség, RÖVID HATÁRIDŐK.
 • Szükség esetén hétvégi munkarend.
 • Képzett SZAKEMBEREK.
 • Magyarország egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező vállalkozása a penészmentesítés területén
 • Ügyfélszolgálati központunk készséggel fogadja hívását a HÉT MINDEN NAPJÁN.

SZELLŐZTETÉS TÉLEN? HOGYAN TEGYÜK!


A megfelelő szellőztetéssel, megelőzhetjük, a párásodásból adódó problémák jelentős részét mint például a penészesedést. A téli időszakban a szellőztetés helyes módja, ha rövid ideig, de intenzíven szellőztetünk, vagyis kinyitjuk teljesen az ablakokat 4-5 percre.
Ha csak résnyire, ám hosszabb időre nyitva hagyjuk az ablakokat, sokkal jobban lehűl a lakás, és így a rezsiköltség jelentősen nőhet. Ha azonban intenzíven, de gyorsan szellőztetünk, nem hűlnek le a falak és bútorok, így a levegő is könnyebben felmelegszik újra a szobákban. Ezt érdemes naponta kétszer-háromszor megismételni, így felfrissítjük a levegőt anélkül, hogy engednénk kiszökni szellőztetés közben a meleget.

A SZELLŐZTETÉS FÜGG AZ ABLAKTÍPUSTÓL IS.
A korszerű műanyag vagy faablakkal szerelt helyiségekben sokkal gyakrabban kell szellőztetni, mint a régi nyílászárókkal rendelkezőkben. A régi ablakok ugyanis nem zárnak tökéletesen, ezért folyamatosan mozog a levegő a réseken így akkor is szellőzik a helyiség ha épp zárva vannak. Ezért a fűtés szempontjából nem olyan hatékonyak, viszont így nem csapódik le a pára rajtuk és a penészképződés esélye jelentősen csökken. A korszerű ablakokkal rendelkező helyiségekben valóban csak az intenzív szellőztetés a helyes megoldás, ha nem szeretnénk, hogy elhatalmasodjon a penész a lakásban.

PÁRAMENTESÍTŐ vagy SZELLŐZTETÉS?


A lakásban kialakult penészért legtöbb esetben a magas páratartalom a felelős, a párátlanító készülék segítségével optimális szinten tarthatja a páratartalmat, így megelőzhető, hogy a penészmentesítő eljárás után visszatérjen a penész. A szellőztetéssel szemben a páramentesítő készülék az időjárási körülményektől függetlenül képes a lakás páratartalmát az ideális szinten tartani, még akkor is ha esetleg kint egy esős, párásabb időjárás van. Ezek a modern készülékek már úgy vannak kialakítva, hogy először lehűtik az átáramló levegő -így kicsapódik a benne lévő nedvesség- majd visszamelegítik, hogy a visszaáramló levegő ne hűtse le a szoba levegőjét.
A párátlanító készülék használatával a kiteregetett ruhák is hamarabb megszáradnak és a páratartalom se emelkedik meg nagyon a helyiségben, valamint a bennük lévő levegőszűrővel megszűrik a helyiség levegőjét.
A páramentesítő készülékekről kérje kollégánk tanácsát a 06 30 553-0303-as telefonszámon.
vagy kattintson IDE.

PENÉSZMENTESÍTÉS HÁZILAG


Szerencsére a legtöbb felületről három egyszerű lépésben eltávolítható a látható penészfolt házilag is, de fontos megjegyezni, hogy a penészmentesítésnél elengedhetetlen a megfelelő védőfelszerelést alkalmazása az egészség megőrzése érdekében (KN95 maszk de legjobb a teljes arcot takaró maszk -a szemirritáció elkerülése miatt-, gumikesztyű és védőöltözet).
- ELSŐ lépésben nedvesítse meg a penészfoltot, (ez azért szükséges, mert sajnos elkerülhetetlen, hogy penészspóra kerüljön a levegőbe, de nedvesítéssel csökkenthető ezek száma)
- MÁSODIK lépésben egy erősebb szálú kefével alaposan de lassan dörzsölje át a látható penészfoltot, többször öblítve.
- HARMADIK lépésben teljesen szárítsa meg a felületet, mert ha nedvesen hagyja gyorsan visszatérhet a penész.
A penész eltávolítása alatt ajánlott az ablakot nyitva tartani a szellőzés miatt viszont helyiség ajtaját meg becsukni, hogy a művelet során a levegőbe jutott penészspórák ne fertőzzék meg a többi helyiséget. Viszonylag egyszerű műveletnek tűnik a penész eltávolítása házilag, de ha nem szakszerűen végzik, nagyobb problémát okozhat a penészfoltok megbolygatása a penészspórák elterjedése miatt.
 • A művelethez használhat fehérítőt vagy más penészirtó szert de nagy körültekintéssel válassza ki, mert az otthon használatos vegyszerek nagyobb egészségügyi kockázatot jelenthetnek, mint amennyi előnnyel jár azok penészmentesítésre történő használata!
 • Nagyobb penészfoltok megjelenésekor, vagy ha szakemberre bízná az otthona penészmentesítést VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT. FONTOS tudni, hogy csak a látható penészfolt vegyszeres kezelése, eltávolítása NEM 100%-os MEGOLDÁS mivel a penészspórák ugyanúgy ott maradnak a helyiségekben és továbbra is kifejtik egészségkárosító hatásukat, valamint nagy kockázatot jelentenek az újbóli megjelenésre.
 • Mielőtt hozzálát házilag eltávolítani a penészfoltot jó ha tudja, hogy a nem szakszerűen végzett penészeltávolítás közben még több penészspóra jut a levegőbe, ezzel növelve az egészségügyi kockázatot valamint annak az esélyét, hogy újabb helyeken jelenjen meg penészfolt.

HOGYAN TÖRTÉNIK A KÉTFÁZISÚ PENÉSZMENTESÍTÉS?

 • Felmérés: Kollégánk a helyszínre érkezés után felméri a területet, felmérik a penészesedést, esetlegesen leméri a helyiségek méretét és megméri a páratartalmat, hőmérsékletet. Ezen adatok alapján állítja be az ózongenerátort.

 • 1. fázis: A látható penészfoltok és a problémás területek kezelése a BIOPROTECT termékrendszer fertőtlenítő és penészgátló hatóanyagával mely a penész mélyebbre jutó "gyökereit" is elpusztítja.

 • 2. fázis. Az ózongépek elhelyezése és beindítása: Miután elhelyeztük a gépeket a helyiségben, és ellenőriztük, hogy élőlények ne tartózkodjanak a területen elindítjuk a programot. A gépek nagy koncentrációban ózont állítanak elő és szétterítik a helyiségben. Az ózon elpusztítja a penészgombákat és azok spóráit a levegőben valamint bútorok és a lakástextíliák felületén is, ezzel megállítja a szaporodásukat valamint megszünteti az egészségre gyakorolt káros hatásukat.

 • Ellenőrzés: A kezelés közben folyamatosan műszerrel ellenőrizzük az ózon koncentrációt ami biztosítja a megfelelő eredmény elérését. A műszeres kontroll fontos az eljárás során, mivel a mérések nélkül nem lehetünk biztosak a kezelés hatékonyságában.

 • Ózon lebontási ciklus: Gépeink a ciklus végén a felesleges ózont visszaalakítják tiszta oxigénné. A kezelés után a helyiségben az ózonkoncentráció nem haladja meg az egészségügyi határértéket, ezért azonnal használatba vehető. (ezt műszerrel mindig ellenőrizzük).

HÍVJON MOST Tel.: 06 30 553 0303
(hétvégén és ünnepnapokon is hívható 8-20 óráig)
ha szakember segítségét szeretné a penészesedés megoldására.


A penészmentesítés árait itt találja:

ÁRLISTA

 
ozone_tech_hungary_munkaink_ok

NÉZZE MEG AZ ÉRDEKESEBB MUNKÁINKRÓL KÉSZÜLT KÉPEKET

 

Mi a penész, és miért kell gyorsan cselekedni ha megjelenik otthonunkban?

Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. A penész tulajdonképpen különböző gombafajták összefoglaló neve. A penész legnagyobb veszélyét a gombaspórák jelentik amely bekerülnek a levegőbe és jelen vannak a helyiség minden pontján. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azon az állásponton van, hogy a penészes környezet számos egészségügyi kockázatot jelent, mely különösen a légzőszervi panaszoktól szenvedőknek veszélyes.

A penészgombák melléktermékei erőteljesen allergizálhatnak, irritálhatják a szemet, a tüdőt, az orr nyálkahártyáját, bőrt és a torkot is, még akkor is, ha egyébként nem allergiásak. A penészérzékenység hasonló tünetekkel járhat, mint bármilyen más allergia. A légzőszervi betegségtől szenvedőknél vagy a legyengült immunrendszerűeknél a penész fokozhatja a már meglévő betegségek tüneteit, de akár újabb betegségeket is okozhat. A legveszélyeztetettebbek a gyermekek, (A penészes lakásban élő gyermekek egészségi állapota – összehasonlítva a nem penészes lakásban élő gyermekekével – minden tekintetben sokkal rosszabb volt. A penészes lakásban élő gyermekeknél 62%-kal gyakoribb volt a bronchitiszes, 67%-kal az asztmás, 67%-kal az allergiás tünet.)és főleg az újszülöttek, hiszen a penész nemcsak allergiát okoz, de a többi allergénnel szemben is túlérzékennyé tesz. Így akár más típusú allergiák is kialakulhatnak miatta. Ha pedig valamilyen okból legyengül az immunrendszer, akkor felnőtteknél egyes penészfajták a tüdőszövetet is megtámadhatják. Olyannyira, hogy a kialakuló penésztelepek akár halálos fertőzéseket is okozhatnak.

A KÉTFÁZISÚ PENÉSZMENTESÍTŐ ELJÁRÁS ELŐNYEI

AZONNAL MEGSZÜNTETI A PENÉSZ EGÉSZSÉGKÁROSÍTÓ HATÁSÁT
• A visszafertőződés esélyét minimálisra csökkenti
• Az ózonos penészmentesítő kezelés nem igényel különösebb előkészületet
• Nem koszolja be a helyiséget, nem kell takarítani utána és nem tesz kárt a berendezési tárgyakban.
• Nincs egészségre káros utóhatás
• A helyiség a kezelés után azonnal használatba vehető
• Az eljárás rövid időt vesz igénybe.


MIÉRT FONTOS A MEGFELELŐ ÓZONGENERÁTOR HASZNÁLATA?

A ózontechnológiás penészmentesítés és fertőtlenítésnél fontos a megfelelő ózonkoncentráció elérése és annak adott ideig való fenntartása a kezelés hatékonysága miatt. Az ózon egy gyors felezőidővel rendelkező gáz ezért megfelelő teljesítményű gépek nélkül nehéz előállítani a fertőtlenítéshez vagy penészmentesítéshez szükséges ózonkoncentrációt. Számos hazánkban használt készülék nem tudja azokat a paramétereket ezért teljesen alkalmatlan, bármilyen kezelés elvégzésére. Az ózonnak már minimális koncentrációban is érezhető a szaga, de az nem jelenti azt, hogy a koncentrációja is megfelelő.

MIÉRT FONTOS A KEZELÉS ALATT A MÉRŐMŰSZER HASZNÁLATA?

A ózontechnológiás penészmentesítés és fertőtlenítés szemmel nem látható eredménnyel jár, ezért a megfelelő műszerezettség nélkül megállapíthatatlan, hogy a kezelés hatékony volt-e. A másik fontos dolog, hogy műszerezettség nélkül az sem állapítható meg biztonsággal, hogy a kezelés végén a helyiségekben mekkora ózonkoncentráció maradt. Vannak akik azt mondják, hogy a kezelés után szellőztetnek pár percet és nyugodtan használatba vehetőek a helyiségek. Sajnos ez nem teljesen állja meg a helyét, sőt téves információ ami miatt akár súlyos egészségkárosodást is elszenvedhet az aki bemegy a kezelt területre. Sokan elfelejtik, vagy nem foglalkoznak azzal, hogy az ózon egy mérgező gáz ami nem megfelelően használva mérgezést okozhat.

A megfelelő műszeres mérés hiányában sem az eljárás hatékonysága, sem az eljárás biztonsága nem szavatolható ezért fontos, hogy olyan szolgáltatót válasszon akik rendelkeznek megfelelő gépekkel, mérőműszerekkel valamint tapasztalattal az ózontechnológiás penészmentesítésben.

AZ ÓZONOS PENÉSZMENTESÍTÉS VÉGLEGESEN MEGSZÜNTETI A PENÉSZESEDÉST?

Az ózonos penészmentesítés a leghatékonyabb penészmentesítő eljárás mivel nem csak a kialakult penészfoltokat pusztítja el, hanem a falakon, bútorokon, lakástextíliákon megtelepedett penészspórákat is, ezáltal jelentősen csökkenti a visszafertőződés veszélyét. Ugyanakkor fontos, hogy a penészesedést kiváltó okot is meg kell szüntetni. Ebben a kollégánk által elvégzett műszeres mérések segítséggel lehetnek. Az ózonos penészmentesítés és az penészesedés okának megszüntetése együtt végleges megoldás, amivel nem csak a penész esztétikailag csúnya látványától szabadulunk meg, hanem az egészségre káros hatásaitól is. Az ózonos penészmentesítés után egyből érezhető lesz a helyiségekbe a levegő minőségének változása, megszűnik a dohos szag ami akár a lakásban lévő berendezési tárgyakon sőt még a ruhákon is érezhető volt. Az ózonos penészmentesítés egy élhetőbb, egészségesebb környezetet teremt.

MILYEN ELŐKÉSZÜLETET IGÉNYEL

Az ózónos penészmentesítés egyik nagy előnye, hogy nem igényel különösebb előkészületet. A penészmentesítés során létrejött ózonkoncentráció nem károsítja a helyiségben található berendezési tárgyakat, valamint műszaki dolgokat. A kezelt helyiségből csak a növényeket és az állatokat kell kivinni a kezelés idejére, valamint érdemes a fiókokat, szekrényeket kinyitni, hogy az ózon könnyebben eljusson oda is és az ott lévő penészspórákat is elpusztítsa.

MIT KELL TENNI AZ ÓZONOS PENÉSZMENTESÍTÉS UTÁN

Az ózonos penészmentesítés után garantáltan higiénikus lesz a környezet, azonban a penészfolt a falon megmaradhat mert a penészgomba festékanyaga elszínezheti a falat. Ezt próbálja meg enyhe tisztítószeres vízzel eltávolítani. Előfordulhat, hogy a helyiségbe lépve az ózon illata még érezhető, de ennek semmilyen egészségre káros hatása nincs és rövid időn belül teljesen megszűnik. Fontos, hogy a penészmentesítő kezelés után fokozottan figyeljünk a lakás páratartalmára ami a legfőbb oka a penészesedés kialakulásának. /lentebb bővebben olvashat a penész megjelenésének lehetséges okairól/

GARANCIA A PENÉSZ ELPUSZTÍTÁSÁRA A KEZELT HELYISÉGEKBEN.

Cégünk az elvégzett munka után garanciát vállal, hogy a kezelt területeken a penész elpusztul. Viszont, hogy megelőzzük a penész újbóli megjelenését nagyon fontos, hogy a penészesedést kiváltó ok is meg legyen szüntetve a penészmentesítéssel egy időben. A penészesedés kialakulásának több oka is lehet egy lakásban, kezdve a beázástól a rossz szigetelésen át egész a lakásban lévő magas páratartalomig. Minden probléma mást megoldást kíván. /ezekről lentebb bővebben olvashat/ Sajnos ha a kiváltó ok nincs megszüntetve, bármilyen penészmentesítő eljárás vagy penészmentesítő szer alkalmazása után visszatérhet lakásunkba a penész, de egy kis odafigyeléssel könnyedén megakadályozhatjuk ezt. Kollégáink több ezer penészmentesítés alatt szerzett tapasztalattal segítik Önt abban, hogy lakásában többé ne okozzon problémát a penészesedés kialakulása.
Csak a látható penészfoltok vegyszeres kezelése -eltüntetése - nem megoldás! A penészesedés legnagyobb egészségügyi veszélyét a gombaspórák jelentik amelyek jelen vannak a helység levegőjében és jelen vannak a bútorokon és lakástextíliákon. Ha csak a foltot pusztítja el, akkor a veszély ugyanúgy megmarad, csak átmenetileg nem látható. Az ózonos kezeléssel nem csak a falon lévő penészfolt pusztul el, hanem a helyiség levegőjében lévő penészspórák is, így a penészesedés kiújulásának veszélye is jelentősen lecsökken, valamint az egészségkárosító hatás is azonnal megszűnik.

Kollégánknak az alábbi információkra lesz szüksége az időpont egyeztetése során:


 • A helyszín címe ahol a kezelést el kell végezni.

 • A penészfertőzéssel érintett terület (helyiségek) nagysága

 • Egy Ön számára alkalmas időpont amikor a kezelés elvégezhető

Hatékony és megbízható

Az ózon fertőtlenítő hatását számos tudományos kutatás igazolja.

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a részletekért.

KAPCSOLAT

FONTOS INFORMÁCIÓ

Az ózonos kezelésnél a kívánt hatás eléréséhez megfelelő ózonkoncentráció és behatási idő szükséges. Ezek méréséhez speciális műszerre van szükség amellyel Magyarországon csak a mi kollégáink rendelkeznek. A műszeres mérés nagyon fontos része az eljárásnak mert csak a megfelelő értékek biztosítják a kívánt eredmény elérését, valamint a kezelés után a mérőműszer segítségével állapítható meg, hogy a kezelt helyiségek biztonsággal használatba vehetők.
A megfelelő műszeres mérés hiányában sem az eljárás hatékonysága se az eljárás biztonsága nem biztosított.

Biztonság

Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában - mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné bomlik. NAGYON FONTOS hogy az ózonfriss eljárás során olyan berendezést használunk amely a fertőtlenítő ciklus befejezéseként a megmaradt ózont tiszta oxigénné alakítja így a kezelés végén a helyiség szellőztetés nélkül azonnal használatba vehető! E nélkül az ózonkezelés után mindenképpen szellőztetés lenne szükséges ami csökkenti az eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózonos eljárás biztonságáról>>

Az ózonról

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású mint a klór. Gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
Olvassa el hogyan hat az ózon>>

Hatékonyság

Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe, de ha szükséges biológiai méréssel alá tudjuk támasztani az ózonos fertőtlenítő eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózon hatékonyságáról>>

Kérdése van? Küldje el nekünk itt, vagy hívja munkatársunkat>>

OLVASSON TOVÁBB A PENÉSZESEDÉS KIALAKULÁSÁNAK LEHETSÉGES OKÁRÓL,
VALAMINT HOGY MIÉRT NAGYON FONTOS A PENÉSZESEDÉS MIELŐBBI MEGSZÜNTETÉSE

Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. A penész tulajdonképpen különböző gombafajták összefoglaló neve. A penész legnagyobb veszélyét a gombaspórák jelentik amely bekerülnek a levegőbe és jelen vannak a helyiség minden pontján. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azon az állásponton van, hogy a penészes környezet számos egészségügyi kockázatot jelent, mely különösen a légzőszervi panaszoktól szenvedőknek veszélyes.

A penészgombák melléktermékei erőteljesen allergizálhatnak, irritálhatják a szemet, a tüdőt, az orr nyálkahártyáját, bőrt és a torkot is, még akkor is, ha egyébként nem allergiásak. A penészérzékenység hasonló tünetekkel járhat, mint bármilyen más allergia. A légzőszervi betegségtől szenvedőknél vagy a legyengült immunrendszerűeknél a penész fokozhatja a már meglévő betegségek tüneteit, de akár újabb betegségeket is okozhat. Különösen az asztmások vannak veszélyben. Bizonyos penészgombafajták súlyos tüdőbetegségeket, fertőzéseket okozhatnak.A PENÉSZ EGÉSZSÉGRE KÁROS HATÁSA

A penészgombák levegőben szálló spóráit ha akarjuk, ha nem, belélegezzük. A penészgombák elsősorban magas, 70 % feletti relatív páratartalom mellett gyorsan növekedő egyszerű tápanyag igényű gombák (A penészspórák emellett igen mostoha körülmények között is képesek túlélni, kivárni a megtelepedésre alkalmas időpontot. Növekedésükhöz nedves környezet szükséges, egyes fajok vízben élnek. Hőmérsékletigényük változó, vannak közöttük hidegtűrők vagy forró környezetet igénylők is, van amelyik 4 °C-on is nő, így a hűtőszekrényben tárolt élelmiszer sincs tőle teljes biztonságban. Képesek lehetnek megélni az Antarktisz fagyott talajában, az antibakteriális szappanok felszínén vagy akár a repülőgép-üzemanyagban.), amelyek nagyszámú parányi, a levegő mozgásával könnyen tovajutó spórát termelnek.
A spórák mérete 1 és 100 μm között változik és ennek megfelelően a légzőrendszer különböző mélységéig juthatnak le. A spórák által kiváltott allergiás tünetek a spórák megtelepedési helyével állnak összefüggésben: az orrjáratokban megtelepedett, 10 μm-nél nagyobb spórák allergiás náthát, a hörgőkbe és a hörgőcskékbe jutott 4-10 μm méretű spórák asztmát, míg a léghólyagokba jutott, 4 μm-nél kisebb spórák alveolitist (a léghólyagok falának gyulladását) okozhatják. Bár nem mindegyik penészspóra mérgező, szinte az összes irritálja a nyálkahártyákat. Emiatt egy idő után szemviszketés, orrfolyás, torokkaparás, köhögés jelentkezik. Ha pedig sokáig kitesszük magunkat a rossz levegőnek, akkor allergia, asztma, más krónikus légúti betegségek is kialakulhatnak. De a penész bizonyítottan felelős lehet a bőrproblémák, a depresszió, néhány szív- és érrendszeri kórkép, illetve csont- és ízületi megbetegedésekért is.
A legveszélyeztetettebbek a gyermekek, (A penészes lakásban élő gyermekek egészségi állapota – összehasonlítva a nem penészes lakásban élő gyermekekével – minden tekintetben sokkal rosszabb volt. A penészes lakásban élő gyermekeknél 62%-kal gyakoribb volt a bronchitiszes, 67%-kal az asztmás, 67%-kal az allergiás tünet. A betegség fogalmát ki nem merítő különféle gyermekkori panaszokat is 37%-kal nagyobb arányban jelezték azon gyermekek szülei, akik penészes lakásban éltek, sőt a neurotikus, depressziós panaszok többlet-kockázata is 70%-os volt) főleg az újszülöttek, hiszen a penész nemcsak allergiát okoz, de a többi allergénnel szemben is túlérzékennyé tesz. Így akár más típusú allergiák is kialakulhatnak miatta. Ha pedig valamilyen okból legyengül az immunrendszer, akkor felnőtteknél egyes penészfajták a tüdőszövetet is megtámadhatják. Olyannyira, hogy a kialakuló penésztelepek akár halálos fertőzéseket is okozhatnak.

A PENÉSZ KIALAKULÁSÁNAK LEHETSÉGES OKAI

MAGAS PÁRATARTALOM

Az ideális páratartalom egy helyiségben 40-55 százalék közötti, de igazán 50 százalékos páratartalom mellett érzi jól magát az ember. Emellett természetesen a helyiség hőmérsékletet is figyelni kell (a legjobb a 20-22 fok), hisz ez a kettő együtt befolyásolja a közérzetet. Otthonra célszerű beszerezni egy egyszerű műszert, a higrométert, mely méri a helyiség aktuális páratartalmát. Egy 4 tagú család naponta akár 10-12 liter nedvességet juttat a levegőbe,(légzés, izzadás, főzés, fürdés, mosás, teregetés, stb....) ami nagyban növeli a páratartalmat. A 60-70 százalék fölötti páratartalom kedvez a penészgombák szaporodásának, mely fokozza az allergia kialakulásának valószínűségét. Ilyen esetekben páramentesítővel célszerű csökkenteni a levegő nedvességtartalmát.

RUHASZÁRÍTÁS

A ruhaszárítón vagy a radiátoron szárított ruhák akár 30 százalékkal is megemelhetik a szoba páratartalmát, így a normál páratartalomból 1-2 óra alatt magas páratartalom is lehet a helyiségben. Ez a környezet pedig kifejezetten kedvez néhány penészgomba elszaporodásának. A szakértők különösen az Aspergillus fumigatus nevű penészgomba veszélyeire figyelmeztetnek; ez ugyanis tüdőbetegséget okozhat. Az orvosok azután tették közzé figyelmeztetésüket, hogy mind több olyan beteggel találkoznak, akiket az Aspergillus fertőzött meg.

HIDEG és VIZES FALFELÜLETEK

Téli időszakban a falak lehűlhetnek, (a hidegebb falfelületeken a pára kicsapódik és megjelenhet rajtuk a penész) aminek több oka is lehet.

A szoba hőmérséklete nem megfelelő. Ezt az okot a legegyszerűbb megszüntetni, növelni kell a szoba hőmérsékletét. Sajnos ez többletköltséggel járhat, de így megelőzhető a penészesedés kialakulása és azok kellemetlen és káros következményei. Higgye el, hosszabb távon ez még mindig kevesebb költséggel jár, mint később a penészesedés kezelése, nem beszélve az egészségügy kockázatról.

Nem megfelelő szigetelés, a hőhidak kialakulása. A hőhíd olyan felület aminek jobb a hővezetési képessége , amiatt télen jobban bevezeti a hideget és lehűl a fal belső felülete ami párakicsapódáshoz vezet. A ház szakszerű szigetelése megoldás lehet, de sajnos ez nagyon nagy költséggel jár és számos épületnél nem megoldható. Ilyen esetekben ajánlott még a párátlanító készülék használata, valamint a hőhidas fafelület melegítése akár egy hősugárzóval.
Tipp: Kérje kollégánk segítségét a falak hőmérsékletének megméréséhez ezzel a problémás területek megállapításához.

A falak vizesedése. A falak hővezető képességét a nedvesség javítja. Ha vízszigetelési problémák miatt a falazat a talajból folyamatosan vizet szív fel, akkor az átnedvesedett falak jobban hűlnek. Ennek a problémának a megszüntetése is nagy költséggel jár, és nem mindig kivitelezhető. A párátlanító készülék használata ebben az esetben is segítség lehet az ózonos penészmentesítés után.
DOHOS SZAG

Nincs sok kellemetlenebb dolog annál, mint amikor egy lakásba lépve fullasztó, áporodott, dohos szag fogad. Az illatosítókkal ideig-óráig el lehet nyomni, de végül a doh győzedelmeskedik. A dohos szag nem feltétlenül a rosszul takarított vagy öreg lakásokban üti fel fejét, egy gondosan karbantartott új lakásban is találkozhatunk ezzel a problémával. A dohos szag ugyanis ott jelenik meg, ahol a páratartalom magasabb a kelleténél, és a falak átnedvesednek, majd penészesedni kezdenek. A legkézenfekvőbb ellenszer, ha a páratartalmat csökkentjük, elsősorban gyakori és alapos szellőztetéssel, viszont van ahol ez nem megoldható, például télen nem lehet egész nap kereszthuzatot csinálni, és az is előfordul, hogy hiába minden légáramlat, a dohos szag nem szűnik meg. Ha a dohos szag kialakulásakor mihamarabb megtesszük a szükséges lépéseket megakadályozhatjuk, hogy a látható penész megjelenjen a falakon.

A dohos szagot okozó penész gyakran még nem látható amikor már a szagát érezzük a levegőben. Nagyon fontos, hogy ha a dohos szagot meg akarjuk szüntetni akkor a penészt mindenhonnan el kell távolítani. Ez általában a nehéz feladat, mert a penész gyakran bújik meg a szekrények mögött vagy más nehezen hozzáférhető helyeken.
A kellemetlen, dohos szagot csupán elnyomják a légfrissítők. Ha végleg meg akar szabadulni a dohos szagtól először a penészt és a spórákat kell elpusztítani, végül a penészesedés okát kell megszüntetnie!

A FALPENÉSZ MEGSZÜNTETÉSE

A falpenész nem csak csúnya, hanem nagyon egészségtelenné is teszi a levegőt. Azt, hogy hol jelenik meg, számtalan tényező befolyásolja: a fal szigeteltsége, a levegő páratartalma és a szellőzéstechnika. Sajnos azonban ahol egyszer felütötte a fejét, onnan nagyon nehéz kiirtani.

A falpenész megszüntetése azért nehéz feladat, mert ha egy nagyon pici is marad belőle, az gyorsan elszaporodik, és megint elcsúfítja a lakást, továbbá ha magát az okot nem tudjuk megszüntetni, akkor újra és újra meg fog jelenni. A falpenész megszüntetésében végleges megoldást kínál az általunk forgalmazott ózongenerátor: még akkor is elpusztítja a penészgombákat, ha egyébként számukra ideálisak lennének a körülmények. Ezzel nem csak a meglévő foltokat szüntethetjük meg, hanem a továbbiak kialakulását is megelőzhetjük. Az ózongenerátor további előnye, hogy nem szükséges kiüríteni a helyiséget, így nem jár problémával, mint például egy festés.
Szeretné végleg megszüntetni a falpenészt? Rendelje meg szolgáltatásunkat, és nem fog csalódni!
Bővebb információért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

PUSZTÍTSUK EL ÉS TÜNTESSÜK EL A PENÉSZT!


A penész egy élő szervezet. Ha meg akarunk szabadulni tőle akkor nem elég ha csak a penésztelepeket tüntetjük el, a spórákat is el kell pusztítani, mert e nélkül a penész hamar újra megjelenik!

Az élő penész festéssel nem tüntethető el véglegesen. Ha az élő penészt lefesti, akkor az nagyon hamar átjut a festékrétegen és tovább terjeszkedik!

Számos esetben úgy igyekeznek a penészképződést megelőzni, hogy a penészgombák növekedését, szaporodását gátló anyaggal impregnálják a tapétát, a parkettát vagy ilyen anyagot kevernek a falfestékhez. Ezek a penészképződés megakadályozása szempontjából kétségtelenül hasznos megoldások azonban más irányú veszélyeket rejthetnek magukban: kipárolgásuk esetleg egészségkárosító lehet. Ennek legnyilvánvalóbb példája a formaldehiddel impregnált tapéták és parketták, amelyek jelentős a formaldehid kibocsátása.