Kellemetlen szagok VÉGLEGES megszüntetése ÓZONNAL
és az USA-ban már bizonyított BIOPROTECT™ termékrendszer formuláival

Az alkalmazott technológia leghatékonyabb környezetbarát szagtalanító eljárás. Számos otthonunkban felmerülő problémára nyújt egyszerű és hatékony megoldást!

Helyiség szagtalanítás - bútor szagtalanítás - szőnyeg szagtalanítás - autó utastér szagtalanítás-
cigarettaszag - odaégett ételszag - kisállatszagok - felújításból visszamaradt építőanyagszag

Az ózonos szagtalanítás és BIOPROTECT™ termékrendszer együttes használatának előnye

Az alkalmazott technológia nem csak a levegőből tünteti el a szagokat okozó molekulákat, hanem a lakástextiliákon, berendezési tárgyakon megtapadt szagmolekulát is lebontja. - bútorkárpitok (bőr, szövet)
- szőnyegek
- függönyök
- matracok
- ágyneműk
- ruhásszekrényekben tárolt ruhák
és minden más porózus felületből ahová a szag képes volt beivódni.
Az alkalmazott formula nem hagy nyomot, nem károsítja a szöveteket és illatanyagoktól mentes, valamint a szagtalanítás mellett fertőtleníti a kezelt felületeket.

Hogyan történik a szagtalanító eljárás

1. fázis: Az eljáráskor a szagtalanítani kívánt berendezési tárgyakat a BIOPROTECT™ termékrendszer szagtalanító hatóanyagával kezeljük. Az alkalmazott formula egyedülálló, nincs maró hatása, nem allergén, szagtalan, nem fehéríti a felületet. A kijuttatás során alkalmazott legmodernebb technológia biztosítja, hogy a hatóanyag vékony rétegben, egyenletesen kerül fel a felületre és a mélyebb rétegekben is kifejti hatását.
2. fázis: A helyiségek szagtalanításához nagy teljesítményű mobil ózongenerátort helyezünk el a helyiségben, ami a beállított paramétereknek megfelelően elvégzi a szagtalanítást a helyiségekben. A kezelés időtartama a helyiség méretétől függően 60-240 percet vehet igénybe. A kezelés idején a helyiségben nem lehet tartózkodni, de kollégáink bejutását biztosítani kell, hogy a kezelés alatt folyamatos műszeres méréssel ellenőrzik a kezelés hatékonyságát. A szagtalanító eljárás végén a helyiségek átadása előtt szintén ellenőrzik az ózonkoncentrációt, hogy az egészségügyi határérték alatt legyen. Nézze meg a kezelésről készült kisfilmet>>
A szagtalanító eljárások során nem minden esetben szükséges mindkét fázis alkalmazása.
penészmentesítés

TIPP!

Ha tervezi a kellemetlen szagú szőnyeg, bútorkárpit vagy más nagyobb lakástextília nedves kitisztítását is, akkor még előtte ajánlatos a szagtalanító eljárást elvégezni, hogy a kellemetlen szagokat okozó elemekhez már ne kapcsolódhassanak a nedves tisztítás során használt illatosító anyagok.

Miért a kétfázisú szagtalanító eljárás a leghatékonyabb?

A két fázis együttes használata remekül kiegészítik egymást. Az ózonnak alapvetően nagyon jó szagtalanító hatása van a levegőben és a berendezési tárgyak felületén, de a mélyebb rétegekbe nehezen tud eljutni ezért a hatása ott nem 100%-os. Az első fázisban alkalmazott gyorsan felszívódó formula a mélyebb rétegekben is kifejti szagtalanító hatását, így együtt alkalmazva érhető el a kívánt eredmény. Az eljárás előnye még, hogy teljesen környezetbarát, emberre nem veszélyes, nincs maró hatása és nem allergizál.

TIPP!

Ha arra készül, hogy egy dohányszagú helyiséget szeretne kifesteni azért, hogy a szagot eltüntesse, akkor szagtalanítást mindenképpen a festés előtt érdemes elvégezni!

AZ ÓZONOS SZAGTALANÍTÁS HATÁSA A KÜLÖNBÖZŐ SZAGOKRA

Hogyan szünteti meg az ózon a cigarettaszagot,
dohányfüstöt?

A fenol gázok, láthatatlan részei a dohányfüstnek. Jellemzőjük, hogy gyorsan kötődnek minden felülethez. Ezek a gázok okozzák azt a kényelmetlen érzést, amikor a bántó dohányfüst "csípi" az ott tartózkodók szemét, és emellett hosszan tartó, mindent átható kellemetlen szagot árasztanak. Az Ózon megszünteti a fenol gázok által okozott irritációt és teljes mértékben megszünteti a dohányfüst szagot a fenol lebontásával. Ezért az ózon jóval hatékonyabb, mint a csupán látható részecskék kiszűrésére alkalmas elektromos légszűrők, HEPA szűrők vagy a szagokat csak időlegesen elfedő illatosító spray-k.

TIPP!

Ha arra készül, hogy egy dohányszagú helyiséget szeretne kifesteni azért, hogy a szagot eltüntesse, akkor szagtalanítást mindenképpen a festés előtt érdemes elvégezni mert a festék csak ideig-óráig fedi el a cigarettaszagot.

Költözés előtti ózonos fertőtlenítés és szagtalanítás

Új otthonba költözés után előfordulhat, hogy számunkra kellemetlen, idegen szagokat érzünk még a többszöri takarítás után is. Ennek több oka is lehet. Például az előző lakó dohányzott, házi állatot tartott vagy csak egyszerűen a más, idegen "mikrokörnyezet" okozza. Ezek még egy alapos takarítással sem tüntethetők el, és a kellemetlen szagokat általában a tisztasági festés sem szünteti meg legfeljebb elfedi egy ideig, mert már teljesen "beitta" magát a falakba, padlóba és a épület minden részébe.

TIPP!

Lakásfelújítás előtt is érdemes elvégezni a helyiség teljes ózonos kezelését, hogy az új festés, tapéta, parketta már a fertőtlenített és az penészmentesített felületre kerüljön. Ezáltal nem csak szép de higiénikus is lesz az új környezet!

Rendkívüli helyzetek, /égett ételek, füstszag, szennyvízszag, stb./

Az ózon egyik nagy előnye, hogy gyorsan és egyszerűen bevethető!
Az életben előfordulhatnak, olyan rendkívüli helyzetek, káresemények amikor a lakás vagy ház teljes fertőtlenítése, szagtalanítása szükséges. Ilyenek káresemények lehetnek például a tűzesetből adódó füstszag, dugulás miatt történt szennyvízbetörés, odaégett étel szaga, bomlásszag, bomló tetem szaga vagy bármiféle kiszellőztethetetlen kellemetlen szag. Az ózonos kezelés nem csak a szagtalanítást végzi el, hanem a helyiség fertőtlenítését is.

TIPP!

Lakásban keletkezett füst után, legyen az kisebb tűz vagy odaégett étel érdemes minél hamarabb elvégeztetni a szagtalanító eljárást, hogy a helyiség berendezési tárgyai ne vegyék át a füst szagot.

Dohos szag

A dohos szagot a levegőben lévő penészgomba spórák okozzák. Minél erősebb a dohos szag, annál fertőzöttebb a helyiség levegője a penészgomba spórákkal! A dohos szag megszüntetéséhez a levegőnben lévő penészspórákat kell elpusztítani. Az ózonos kezelés tökéletesen alkalmas erre a feladatra, mert az egyetlen eljárás ami nem csak a szemmel látható penészesedésre hat, hanem a levegőben lévő egészségre ártalmas, dohos szagot okozó penész spórákat is elpusztítja.

TIPP!

A dohos szagot okozó penész gyakran még nem látható amikor már a szagát érezzük a levegőben. Nagyon fontos, hogy ha a dohos szagot meg akarjuk szüntetni akkor a penészt mindenhonnan el kell távolítani. Ez általában a nehéz feladat, mert a penész gyakran bújik meg a szekrények mögött vagy más nehezen hozzáférhető helyeken. A ózonos kezelés ezért jó megoldás, mert az ózon gáz halmazállapotú, így eljut azokra a helyekre is ahová más penészirtó vegyszer nem.

Kisállat szagok

Az ózonos szagtalanítás eredményesen alkalmazható a háziállatok, kisállatok okozta kellemetlen, szagok megszüntetésére is. Valamint az ózon erős fertőtlenítő hatása miatt nem csak a szagokat szünteti meg, hanem fertőtleníti a helyiség levegőjét, berendezési tárgyait, lakástextiliáit.

Járművek klímájának, belső terének szagtalanítása

Az autó klímájának használata során, szellőzőrendszerben megtelepedett penész spórák kellemetlen szagot okozhatnak, ennek megszüntetésére az ózonos kezelés a leghatásosabb. Az ózon teljesen biztonságos, 100% vegyszermentes fertőtlenítő hatású vegyület ami nem csak a klímát, szellőzőrendszert hanem a jármű egész utasterét fertőtleníti és egyben szagtalanítja. Az ózon a kezelés alatt az egész szellőzőrendszert átjárja, ezért annak teljes felületét fertőtleníti. Az ózon más vegyszeres klímafertőtlenítő szerekkel szemben nem hagy hátra egészségre káros maradványszert, nem tesz kárt az autó elektromos rendszereiben, nem hagy foltot a kárpiton. A kezelés után rövid idő alatt önmagától tiszta oxigénné alakul.

TIPP!

A rendszeres fertőtlenítés nagyon fontos mert az autók belső terét gyakorlatilag ellepik az olyan baktériumok, mint a kellemetlen bélproblémákat okozó E. coli, vagy az ételmérgezéshez hasonló tüneteket okozó Bacillus cereus. A kutatók ezeken kívül Staphylococcusokat és különböző fajtájú penészgombákat is találtak a gépkocsikban.

Építési segédanyagok, szigetelőanyagok, alapozók
szagának eltávolítása

Az építésnél vagy lakásfelújítás során használt különböző szigetelőanyagok, alapozók szaga sokáig érezhető és hosszas szellőztetés után sem szűnik meg. Ilyen esetekben a kellemetlen, sokszor elviselhetetlen szag mellet, az a veszély is fennáll, hogy a lakás más berendezési tárgyai is átveszik ezeket a szagokat, valamit az egészségre is káros hatással vannak. Az ózonos szagtalanítás ennek a problémának a megoldására is tökéletesen alkalmas.

Hatékony és megbízható

Az ózon fertőtlenítő hatását számos tudományos kutatás igazolja.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha további információra van szüksége.

KAPCSOLAT

Az ipari és a lakossági ózonos fertőtlenítés terén a legnagyobb tapasztalattal rendelkező cég vagyunk Magyarországon! Professzionális gépeink, és a több éves szakmai tapasztalat a garancia arra, hogy a ránk bízott feladatott megfelelően végezzük el. Az ózonos kezelésnél a kívánt hatás eléréséhez megfelelő ózonkoncentráció és behatási idő szükséges. Ezek méréséhez speciális műszerre van szükség amellyel Magyarországon csak a mi kollégáink rendelkeznek. A műszeres mérés nagyon fontos része az eljárásnak mert csak a megfelelő értékek biztosítják a kívánt eredmény elérését. Munkatársaink különösen ügyelnek a tisztasága és a higiéniára ezért a helyiségbe lépéshez lábzsákot használnak. Az ózon alkalmazása felelősségteljes feladat, és mi ehhez mérten járunk el.

Biztonság

Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában - mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné bomlik. NAGYON FONTOS hogy az ózonfriss eljárás során olyan berendezést használunk amely a fertőtlenítő ciklus befejezéseként a megmaradt ózont tiszta oxigénné alakítja így a kezelés végén a helyiség szellőztetés nélkül azonnal használatba vehető! E nélkül az ózonkezelés után mindenképpen szellőztetés lenne szükséges ami csökkenti az eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózonos eljárás biztonságáról>>

Az ózonról

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású mint a klór. Gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
Olvassa el hogyan hat az ózon>>

Hatékonyság

Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe, de ha szükséges biológiai méréssel alá tudjuk támasztani az ózonos fertőtlenítő eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózon hatékonyságáról>>

FIGYELMEZTETÉS

A nagy koncentrációban előállított ózon veszélyes lehet az emberi szervezetre ezért a nagyobb teljesítményű ózongenerátorokat ne alkalmazza otthonában, a fertőtlenítést bízza szakemberre akik megfelelő mérőműszeres kontroll alatt alkalmazzák az ózontechnológiát.
A megfelelő műszeres mérés hiányában sem az eljárás hatékonysága se az eljárás biztonsága nem biztosított.