SZELLŐZŐRENDSZEREK, LÉGTECHNIKAI RENDSZEREK FERTŐTLENÍTÉSE ÓZONTECHNOLÓGIÁVAL

MIÉRT SZÜKSÉGES A SZELLŐZŐRENDSZEREK TISZTÍTÁSA?

A légtechnikai rendszerek az egészséges beltéri levegő létrehozásáért felelnek úgy, hogy a helyiség levegőjének páratartalmát, hőmérsékletét és tisztaságát szabályozzák. Azért, hogy ezt minden tekintettben megvalósuljon, a szellőzőrendszer időnkénti fertőtlenítése nélkülözhetetlen. A szellőzőrendszerekben működésük közben a szűrőbetétek ellenére is megtelepedhetnek a különböző baktériumok, gombák amik kellemetlen szagokat vagy akár megbetegedéseket is okozhatnak, ugyan úgy mint az autóklíma esetében. A szellőzőrendszer az egész lakás, iroda levegőjéért felel, így annak elfertőződése esetén minden ott tartózkodó személy veszélyben van.

Az ózontechnológia alkalmazásában kollégáink több mint 8 éves tapasztalattal rendelkeznek, így annak használatát teljes szakértelemmel végzik.

A fertőtlenítő eljárás menete

  • Megbeszélés: Kollégánkkal történő telefonos egyeztetés ahol néhány egyszerű kérdést teszünk fel mint például a légkezelő típusa, befújási-elszívási pontok száma és elhelyezkedése. A kapott válaszok alapján tudjuk, hogy milyen felszereléssel kell a helyszínre érkeznünk. (az esetek nagy részében elég a telefonos egyeztetés, nincs szükség előzetes helyszíni felmérésre)

  • A helyszínen: A ózonberendezéseket rácsatlakoztatjuk a rendszerre, a területet ellenőrizzük és elindítjuk az kezelést. Fontos, hogy a kezelés időtartama alatt azokban a helyiségekben ahol a befújási pontok vannak nem szabad tartózkodni. A gépek nagy koncentrációban ózont állítanak elő és szétterítik a szellőzőrendszerben. Az ózon elpusztítja a csőrendszerben megtelepedett penészgombákat és azok spóráit valamint a vírusokat, baktériumokat.

  • Ellenőrzés: A kezelés közben folyamatosan műszerrel ellenőrizzük az ózon koncentrációt ami biztosítja a megfelelő eredmény elérését. A műszeres kontroll fontos az eljárás során, mivel a mérések nélkül nem lehetünk biztosak a kezelés hatékonyságában.

  • Kezelés befejezése: Gépeinket lecsatlakoztatjuk a rendszerről, visszaállítjuk az eredeti állapotot. Mielőtt elhagyjuk a helyszínt a helyiségekben az erre alkalmas műszerrel ellenőrizzük az ózonkoncentrációt, szükség esetén a légkezelő rendszerrel átszellőztetjük a helyiségeket.


A ózontechnológiás szellőzőrendszer fertőtlenítés előnyei.

  • Az eljárás egyszerű, gyors, nem igényel semmilyen előkészületet vagy a helyiség kipakolását. A kezelés előtt a kisebb szobanövényeket ajánlatos kivinni a helyiségből, a nagyobbakat a kezelés idejére letakarjuk.

  • Az eljárás alatt a szellőzőrendszer kifújási pontjain keresztül a helyiségebe jut az ózon, így egy időben azok fertőtlenítése is megtörténik.

ÁRAJÁNLATKÉRÉS ÉS IDŐPONT EGYEZTETÉS

HÍVJON MOST Tel.: 06 30 553 0303

Már egyetlen kezeléssel higiénikussá tesszük otthonát a legmodernebb fertőtlenítő technológiával, mely az ÓZON rendkívüli fertőtlenítő hatását alkalmazza. Az ózonfriss szellőzőrendszer fertőtlenítő eljárás rövid idő alatt elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, penészgombákat melyek megtelepednek a szellőzőrendszerben, semlegesíti a polleneket és más allergiát okozó részecskéket, felfrissíti a levegőt és eltünteti a kellemetlen szagokat.

Az ózonos fertőtlenítés biztonságos környezetet teremt. A fertőtlenítés 99,99 %-os hatékonysággal pusztítja el a kórokozókat valamint a kezelés során az allergia bizonyos típusaiért felelős gombák is elpusztulnak és a helyiségekben található poratkák száma is jelentősen csökken.

Az ózonos szellőzőrendszer fertőtlenítést érdemes évente legalább egyszer elvégeztetni, hogy elkerüljük az elkoszolódott berendezés okozta megbetegedéseket.
 

Hatékony és megbízható

Az ózon fertőtlenítő hatását számos tudományos kutatás igazolja.

 

Biztonság

Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában - mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné bomlik. NAGYON FONTOS hogy az ózonfriss eljárás során olyan berendezést használunk amely a fertőtlenítő ciklus befejezéseként a megmaradt ózont tiszta oxigénné alakítja így a kezelés végén a helyiség szellőztetés nélkül azonnal használatba vehető! E nélkül az ózonkezelés után mindenképpen szellőztetés lenne szükséges ami csökkenti az eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózonos eljárás biztonságáról>>

Az ózonról

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású mint a klór. Gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
Olvassa el hogyan hat az ózon>>

Hatékonyság

Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe, de ha szükséges biológiai méréssel alá tudjuk támasztani az ózonos fertőtlenítő eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózon hatékonyságáról>>