DOHOS SZAG = PENÉSZ A LAKÁSBAN

A DOHOS SZAG MEGSZÜNTETÉSE az aktivált oxigén-technológia alkalmazásával,
valamint a DOHOS SZAG OKÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSA a 100%-os hatás érdekében.

A dohos szag nem csak a rosszul takarított vagy öreg lakásokban üti fel fejét, egy gondosan karbantartott új lakásban is találkozhatunk ezzel a problémával. A dohos szag ugyanis ott jelenik meg, ahol a páratartalom magasabb az ideálisnál, és a penészspórák már elszaporodtak. Ha a dohos szag megjelenik a lakásban, érdemes mielőbb tenni ellene, mert amellett, hogy kellemetlen érzetet ad az egészségre is káros hatással van. A dohos szag megszüntetéséhez fontos a penészspórák elpusztítás valamint a helyiség páratartalmának csökkentése.
A dohos szagot a levegőben lévő penészgomba spórák okozzák. Minél erősebb a dohos szag, annál fertőzöttebb a helyiség levegője a penészgomba spórákkal! A penészspórák ellen így a dohos szag ellen egy szakszerűen végzett ózonos kezelés végleges megoldást adhat.

A DOHOS SZAG MEGSZÜNTETÉSÉNEK MENETE:

Az eljárás kiírtja a penészgomba spóráit -amelyek a dohos szagot okozzák- a helyiség minden pontján, így MEGAKADÁLYOZZA A PENÉSZGOMBÁK TOVÁBBI SZAPORODÁSÁT, valamint AZONNAL MEGSZÜNTETI a penészgomba spórák EGÉSZSÉGRE KÁROS HATÁSÁT.

A két fázis egy kezelés alatt egymást követően végezzük.
A kezelés nem igényel előkészületet, nem kell kipakolni a helyiségeket, nem károsítja a berendezési tárgyakat!

1. FÁZIS: Ha van látható penészfolt, akkor azt fertőtlenítő és penészgátló anyaggal kezeljük. Az alkalmazott formula egyedülálló, nem maró hatású, nem erős szagú, kevesebb, mint 60 másodperc alatt elpusztítja a kifejlett penészfoltot. A kijuttatás során alkalmazott legmodernebb technológia biztosítja, hogy a hatóanyag vékony rétegben, egyenletesen kerül fel a penészes felületre és a felület mélyebb rétegein is kifejti hatását.
  • Az első fázis alkalmazása fontos a már kialakult penészesedés esetén, mivel közvetlen a penészfoltra irányulva célzottan és biztonságosan pusztítható el vele a megvastagodott penészréteg is. (az első fázis időtartama függ a kezelt terület nagyságától de kb. 10-20 perc)
2. FÁZIS: ÓZONGENERÁTOROS PENÉSZMENTESÍTÉS, melynek során pontosan ellenőrzött koncentráció mellett alkalmazzuk az ózont. Az ózon eljut a helyiség minden pontjára és elpusztítja a levegőben, bútorokon és a lakástextíliákon megtelepedett penészspórákat, -melyek a dohos szagot is okozzák- ezzel azonnal megszüntetve azok egészségkárosító hatását valamint a kellemetlen dohos szagot. A kezelés alatt kollégáink a terület nagyságához mérten akár több készüléket is használnak, így biztosítva a megfelelő koncentráció elérését a hatékony kezeléshez.
  • A kezelést a hatékonyság és a biztonság miatt folyamatos műszeres kontroll mellett végezzük. (a második fázis időtartama függ a kezelt terület nagyságától de kb. 1-3 óra)

A kezelés után az eredmény egyből érezhető, a dohos szag megszűnik!

HÍVJON MOST! Tel.: 06 30 553 0303
ha szakember segítségét szeretné a dohos szag megszüntetéséhez.


!

VIGYÁZAT! Ha hosszabb ideig áll fent a dohos szag a helyiségben akkor az ott lévő bútorok, textíliák, könyvek és más használati tárgyak átvehetik a kellemetlen dohos szagot.


SZÜNTESSÜK MEG A DOHOS SZAGOT ÉS A PENÉSZSPÓRÁKAT!
LEGYEN EGÉSZSÉGES A HELYISÉG LEVEGŐJE!

A dohos szag megszüntetéséhez, a helyiségben feldúsult penészspórákat kell elpusztítani. Ha a penészspórák a helyiségben maradnak előbb-utóbb a penészfolt is megjelenhet a falon. Az ózonos penészmentesítés egyik nagy előnye más penészirtókkal szemben, hogy nem csak a látható penészt tünteti el, hanem a levegőben lévő penészspórákat is elpusztítja.
A dohos szagot okozó penész gyakran még nem látható amikor már a szagát érezzük a levegőben. Nagyon fontos, hogy ha a dohos szagot meg akarjuk szüntetni akkor a penészt mindenhonnan el kell távolítani. Ez általában a nehéz feladat, mert a penész gyakran bújik meg a szekrények mögött vagy más nehezen hozzáférhető helyeken. Az ózonnal végzett dohos szag megszüntetés azért jó megoldás, mert az ózon gáz halmazállapota lévén eljut azokra a helyekre is ahová más penészirtó vegyszer nem.
A dohos szag végleges megszüntetéséhez a penészfoltokat és a penészspórákat is el kell pusztítani.

A DOHOS SZAG KIALAKULÁSÁNAK LEHETSÉGES OKAI

MAGAS PÁRATARTALOM

Az ideális páratartalom egy helyiségben 40-50 százalék közötti tartomány. Emellett természetesen a helyiség hőmérsékletet is figyelni kell (a legjobb a 20-22 fok), hisz ez a kettő együtt befolyásolja a közérzetet. Otthonra célszerű beszerezni egy egyszerű műszert, a higrométert, mely méri a helyiség aktuális páratartalmát. Egy 4 tagú család naponta akár 8-10 liter nedvességet juttat a levegőbe, (légzés, izzadás, főzés, fürdés, mosás, teregetés, stb....) ami nagyban növeli a páratartalmat. A 60-70 százalék fölötti páratartalom kedvez a penészgombák szaporodásának és a dohos szag kialakulásának. A dohos szagot okozó penészspóra fokozza az allergia kialakulásának valószínűségét. A levegő páratartalmának ideális szinten tartásához fokozottan kell figyelni a páratartalmat, ha magas akkor sűrű szellőztetéssel vagy páramentesítő készülékkel célszerű csökkenteni a levegő nedvességtartalmát.

RUHASZÁRÍTÁS

A ruhaszárítón vagy a radiátoron szárított ruhák akár 30 százalékkal is megemelhetik a szoba páratartalmát, így a normál páratartalomból 1-2 óra alatt magas páratartalom is lehet a helyiségben. Ez a környezet pedig kifejezetten kedvez néhány penészgomba elszaporodásának ezáltal a dohos szag kialakulásának.. A szakértők különösen az Aspergillus fumigatus nevű penészgomba veszélyeire figyelmeztetnek; ez ugyanis tüdőbetegséget okozhat. Az orvosok azután tették közzé figyelmeztetésüket, hogy mind több olyan beteggel találkoznak, akiket az Aspergillus fertőzött meg.

HIDEG és VIZES FALFELÜLETEK

Téli időszakban a falak lehűlhetnek, (a hidegebb falfelületeken a pára kicsapódik és megjelenhet rajtuk a penész) aminek több oka is lehet.

A szoba hőmérséklete nem megfelelő. Ezt az okot a legegyszerűbb megszüntetni, növelni kell a szoba hőmérsékletét. Sajnos ez többletköltséggel járhat, de így megelőzhető a penészesedés kialakulása és azok kellemetlen és káros következményei. Higgye el, hosszabb távon ez még mindig kevesebb költséggel jár, mint később a penészesedés kezelése, nem beszélve az egészségügy kockázatról.

Nem megfelelő szigetelés, a hőhidak kialakulása. A hőhíd olyan felület aminek jobb a hővezetési képessége , amiatt télen jobban bevezeti a hideget és lehűl a fal belső felülete ami párakicsapódáshoz vezet. A ház szakszerű szigetelése megoldás lehet, de sajnos ez nagyon nagy költséggel jár és számos épületnél nem megoldható. Ilyen esetekben ajánlott még a párátlanító készülék használata, valamint a hőhidas fafelület melegítése akár egy hősugárzóval.
Tipp: Kérje kollégánk segítségét a falak hőmérsékletének megméréséhez ezzel a problémás területek megállapításához.

A falak vizesedése. A falak hővezető képességét a nedvesség javítja. Ha vízszigetelési problémák miatt a falazat a talajból folyamatosan vizet szív fel, akkor az átnedvesedett falak jobban hűlnek. Ennek a problémának a megszüntetése is nagy költséggel jár, és nem mindig kivitelezhető. A párátlanító készülék használata ebben az esetben is segítség lehet az ózonos penészmentesítés után.

HÍVJON MOST! Tel.: 06 30 553 0303
ha szakember segítségét szeretné a dohos szag megszüntetéséhez.