ÓZONGENERÁTOROK SZAKSZERVIZE


Minden típus és márka javítása és felülvizsgálata, tanúsító matricával!

Az Ozone Tech Hungary Kft. 2015-óta foglalkozik ózontechnológia alkalmazásával, ózongenerátorok importálásával, gyártásával és forgalmazásával és ehhez kapcsolódóan a javításával is! Szinte minden Magyarországon előforduló ózongenerátor megfordult már nálunk. Technikus kollégáink szakértelemmel javítják a főként elektronikai és nagyfeszültségű alkatrészekből álló ózongenerátorokat! A legtöbb típushoz rendelkezünk cserealkatrésszel. A javításon kívül mi végezzük a közületi megrendelőknél működő ózongenerátorok rendszeres felülvizsgálatát és tanúsítását is!
A forgalomban lévő ózongenerátorokat alapvetően két nagy csoportba lehet sorolni. A nagyobb csoport a háztartási (lakossági) alkalmazásra tervezett gépeké és a másik kisebb csoport a professzionális célú azaz közületi felhasználásra tervezett ózongenerátorok.
A háztartási ózongenerátorok jellemzője, hogy többnyire cipős doboz méretűek és formájúak, általában nincs bennük üzemóra számláló, vezérlésüket egy egyszerű mechanikus vagy digitális időkapcsoló végzi. Jellemzően távol-keleti gyártásúak vagy azok hazai koppintása. Nagyon sok féle típus létezik ezekből, ezért a szervizelésük nehezebb az alkatrészek beazonosíthatóságának nehézsége miatt.
A háztartási gépek hibái közül ki kell emelni a korrózió okozta elektronikai hibákat. Az ózon rendkívül korrozív vegyület. Ezekben a gépekben az egyszerűségük miatt az elektronikai alkatrészeket nem védi semmi az ózon ellen, ezért az rövid idő alatt kikezdi és meghibásodást okoz a berendezésben!

FONTOS INFORMÁCIÓ

Az ózongenerátorok nagyfeszültséggel működő alkatrészeket tartalmaznak!
Házilagos javításuknak a megkísérlése ezért rendkívül veszélyes lehet! Bízza szakemberre a javítást!

Háztól házig szerviz szolgáltatás:

Rendelje meg online az ózongenerátor javítását, felülvizsgálatát. A készülékért futárt küldünk az Ön által megadott címre, majd ha elkészült akkor vissza szállítjuk Önnek. Természetesen a javítás várható költségéről előzetesen tájékoztatjuk!

SZERVIZ / FELÜLVIZSGÁLAT MEGRENDELÉS
Készülékét személyesen is leadhatja az alábbi címen:

Ozone Tech Hungary Kft. iroda
1181 Budapest, Madách Imre u. 51.
Nyitvatartás: H-Cs.: 9-15, P.: 9-14


Telefonon is tájékoztatjuk előzetesen az alábbi telefonszámon:

06 30 959 0385

SZAKTANÁCSADÁS

Ha szüksége van rá “márkafüggetlen” szaktanáccsal is ellátjuk az ózongenerátor helyes használatáról! Sajnos az a tapasztalatunk, hogy a Covid-on felnőtt ózongenerátor forgalmazók és gyártók - gyakorlati tapasztalat híján - “kozmetikázott” információkat közöltek a termékeikhez.

Az ózongenerátor egy hasznos készülék lehet a mindennapokban, ha helyesen használják! Ehhez hozzá tartozik a hatékonyságának az ellenőrzése is!

Miért kell az ózongenerátorokat rendszeresen felülvizsgálni?

Az ózongenerátorok rendeltetése, hogy fertőtlenítési céllal ózont állítson elő általában a szabad levegőből!
Az ózon előállításának a hatékonyságától függ a berendezés fertőtlenítési hatékonysága is. Az ózongenerátor lelke az ózont előállító egység ami a használat során a környezeti behatások és az elhasználódás miatt folyamatosan veszít a hatékonyságából. Ha az ózon előállítás egy bizonyos szint alá csökken, akkor a berendezés elveszti a rendeltetését azaz nem állít elő a fertőtlenítéshez elegendő ózont. Ezt érzékelni nem lehet csak műszeresen mérni! Hiába érezni, hogy a berendezés a működése során ózon szagot “áraszt” az közel sem biztos, hogy elegendő mennyiségű a cél eléréséhez! Az ózont már nagyon kicsi koncentrációban (0,01 ppm) érezni, már akkor is amikor az egészségügyi határértéken meg sem közelíti a koncentrációja. Ilyenkor már a fertőtlenítési hatékonysága is gyakorlatilag 0 (nulla). Gondoljanak csak arra, hogy a fénymásolók, szoláriumok közelében is érezni ózonszagot, pedig azok a gépek nem fertőtlenítő berendezések!

Ha felelősséggel akarjuk használni a berendezést - és nem csak a ventilátorát járatni - akkor bizony időnként meg kell győződni róla, hogy megfelelően működik e vagy sem.

Milyen gyakran kell a felülvizsgálatot elvégezni?

Ez általában a felhasználási területtől függ. A szolgáltatásokban és egészségügyi intézményekben vagy élelmiszer iparban használt berendezések esetében évenkénti felülvizsgálat javasolt, ezzel garantálható a megbízható hatékonyság. Az otthon használt gépek esetében ez 2 éves időszak is lehet, de ennél ritkábban vagy egyáltalán nem ellenőrzött gépek már csak az áramot fogyasztják, a rendeltetésüket biztosan nem teljesítik.

Szerviz árak:

Az ózongenerátor javításának a költsége szerviz munkadíjból a felhasznált alkatrész árából és - háztól házig szolgáltatás esetén - szállítási díjból tevődik össze. Az alkatrész árakat a gép típusának ismeretében lehet csak megbecsülni, de gyakran előfordul, hogy azonos típusba is más-más márkájú alkatrészeket építettek be. A munkadíj az adott alkatrész javításának vagy cseréjének a bonyolultságától függ.

Gyakran előforduló javítások munkadíja háztartási (kb. cipős doboz méretű) ózongenerátorokra vonatkozólag:
A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek.

Felülvizsgálat, hibamegállapítás (A javítás megrendelése esetén a javítási árba beleszámít) 7.620 Ft
Ózon egység, nagyfeszültségű tápegység, ventilátor, egyéb elektronikus egység cseréje, belső tisztítással. 19.050 Ft
Elektronikai egységek kisebb javítása (korrodált csatlakozók javítása, panelek pormentesítése) 6.350 Ft