Hővisszanyerős szellőztető

EGYHELYISÉGES (decentralizált) HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐ

Fedezze fel a jövő szellőzésének csodáit az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőzővel! Tisztítsa meg a levegőt, úgy, hogy közben energiát és pénzt takarít meg! A penészesedés ellenszere a tiszta és friss levegő, amit ez a készülék biztosít. Friss és tiszta levegő minden egyes lélegzetnél, ami segít csökkenteni a helyiség páratartalmát ezáltal megelőzni a penész kialakulását. Élvezze a kényelmet és egészséget egyaránt egy innovatív szellőzővel! Fedezd fel a hővisszanyerés előnyeit és lépjen egy lépéssel közelebb a zöldebb jövőhöz!

Az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető összehasonlítása az egyszerű ventilációs szellőzővel és az ablakkeretre szerelt szellőzővel.

A "sima" ventilációs szellőztetés az ablakra szerelt szellőző és a hővisszanyerős szellőztetés között számos különbség van, és a hővisszanyerős szellőztetés számos előnnyel rendelkezik. Nézzük meg a három rendszer összehasonlítását, valamint a hővisszanyerős szellőztetés előnyeit:
1. ***ABLAK SZELLŐZTETŐ:**
- Az ablak szellőző rendszerek általában passzív szellőztetési megoldások, amelyek nem mindig biztosítanak elegendő légcserét a penészesedés kialakulásának megelőzésére.
- Nem rendelkeznek aktív szűrőrendszerrel, így nem képesek hatékonyan tisztítani a levegőt vagy szűrni a szennyezőanyagokat.
- Általában nem rendelkeznek hővisszanyerő rendszerrel, így nem képesek visszanyerni a hőt, ami energiaveszteséget eredményezhet.
2. **SIMA VENTILÁCIÓS SZELLŐZTETÉS:**
- A sima ventilációs rendszer friss levegőt juttat be a helyiségbe, de nem képes hatékonyan szűrni vagy hőt visszanyerni.
- Nem képes energiatakarékos módon működni, és nem biztosítja a helyiség hőmérsékletének szabályozását.
- Nem minden esetben képes megelőzni a penészesedést és a nedvesség kialakulását.
- A hideg légáramlat miatt kellemetlen hőérzetet ad.
3. **HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETÉS:**
- A hővisszanyerős rendszer nemcsak friss levegőt szállít be, hanem a kifújt levegő hőjét is visszanyeri, így energiatakarékos megoldást kínál.
- Hatékonyan szűri a levegőt, így javítja a beltéri levegő minőségét és csökkenti az allergének és szennyezőanyagok koncentrációját.
- A hővisszanyerős szellőztetés segít megelőzni a penészesedést és a nedvesség kialakulását a helyiségben, mivel a szűrt levegő és a hővisszanyerés révén optimális környezetet teremt.

Az összehasonlítás jól mutatja, hogy az előnyök alapján a hővisszanyerős szellőztetés rendszere mennyivel hatékonyabb, energiatakarékosabb, és jobban hozzájárul a beltéri levegő minőségének javításához és a penészesedés megelőzéséhez a sima ventilációs vagy ablak szellőztető rendszerhez képest.

VLR 70 L Trend egyhelyiséges (decentralizált) hővisszanyerős szellőztető berendezés

Ezzel a decentralizált szellőztetőberendezéssel akár 60-70m² lakóterületet is elláthat friss levegővel. Eközben alig vész kárba hő, mivel az a bevezetett külső levegőnek adódik át. Ezáltal akár 89 %-kal csökkentheti a fűtési energia-veszteségeit.

A kosznak és a polleneknek nincs esélyük rá, hogy a szellőztetőberendezésen keresztül a házba kerüljenek. A kívül-belül elhelyezett szűrőknek köszönhetően különösen jó a készülék szűrőhatása. Így az allergiások is fellélegezhetnek.

- Egyszerű telepíthetőség külső fallal rendelkező helyiségekben.
- Állandó friss levegő utánpótlás.
- Intenzív szellőztetés minimális hőveszteséggel, alacsony zajszinttel.
- A hőenergia akár 89 % mértékű visszanyerése az elszívott levegőből.
- Alacsony zajszint (36dB 20m3/h-nál)
- Intenzív páratartalom csökkentése
- Használata megelőzi a penészedést okozó ártalmas gombák elszaporodását.
- Pollenek, allergének megszűrése
- Energiahatékonyság (12W)
- Levegőáramlás (20/30/40/70m3/h)

FISCHER egyhelyiséges (decentralizált) hővisszanyerős szellőztető 64 m3/h

Az akár 92%-os regenerációs hatásfokkal rendelkező, csúcstechnológiás kerámia energiatároló hővisszanyerést biztosít az elszívott levegőből a befúvott levegő felmelegítésére vagy hűtésére. Az egyedülálló regenerátor cellás szerkezetének köszönhetően nagy levegő érintkezési felülettel és magas hővezető és -akkumuláló tulajdonságokkal rendelkezik.
A kerámia regenerátor antibakteriális összetétellel van kezelve, hogy megakadályozza a baktériumok elszaporodását.

- Infra vezeték nélküli távirányító, mellyel 3 fokozat állítható.
- Működési mód visszajelző
- LED fénye kikapcsolható
- Kerámiabetétes hőcserélő külső és belső oldali szűrő.
- 3 féle üzemmód: Befúvás, elszívás, hővisszanyerős légcserélés.
- A hőenergia akár 92 % mértékű visszanyerése az elszívott levegőből.
- Automata zsalu
- Csendes működés (36dB)
- Levegőáramlás (20/42/64m3/h)
- Beépítési falvastagság 230 mm-420 mm, hosszabbított védőcső esetén maximum 3m.
- IP22 védettségi fokozat

FISCHER egyhelyiséges (decentralizált) hővisszanyerős szellőztető 150 m3/h

Az Új Fisher fali kétcsöves hővisszanyerős szellőztető berendezés tökéletes megoldás a megfelelő szellőzés biztosítására az otthoni és üzleti környezetben, akár felújítás után, amikor a központi hővisszanyerős szellőztető rendszer már nem alakítható ki. Keskeny modern megjelenés, mely szinte minden környezetbe illeszkedik. Egyszerűen és gyorsan telepíthető berendezés. A légáram 150m3 óránként, így biztosítva a megfelelő szellőzést mind elszívás mind befúvás tekintetében.

- Többszörös HEPA szűrős légtisztítás, 99%-os hatékonysággal.
- Bel- és kültéri levegőszűrés.
- Magas hatásfokú hővisszanyerés.
- Levegőáramlás (150 m3/h)
- Távirányítóval és érintő kijelzővel is vezérelhető.
- Wifi-n keresztüli vezérlés.
- CO2 szint, hőmérséklet és páratartalom kijelzés.
- Egyszerű telepítés.
- Szükséges furatátmérő: 2x96 mm.
- Javasolt helyiség méret: 20-45 m2