IRODAHÁZAK, IRODÁK, KÖZÖSSÉGI TEREK
TARTÓS HATÁSÚ, KÉTFÁZISÚ KÓRHÁZI SZINTŰ
FERTŐTLENÍTÉSE

 
ozone_tech_hungary_munkaink_ok

NÉZZE MEG AZ ÉRDEKESEBB MUNKÁINKRÓL KÉSZÜLT KÉPEKET

 

KÉTFÁZISÚ, KÓRHÁZI SZINTŰ FERTŐTLENÍTÉS
MAGYARORSZÁGON EGYEDÜLÁLLÓ BIOPROTECT™ TECHNOLÓGIÁVAL


A koronavírus (COVID-19) fertőzéses eseteknél az USA-ban már bizonyított, kórházakban is alkalmazott BIOPROTECT™ termékrendszer fertőtlenítő formuláit és az ózontechnológiát együttesen alkalmazzuk a legbiztosabb hatás érdekében.


1. fázis: A forgalmasabb érintési felületeket (korlátok, kilincsek, kapcsolók, fürdőszoba, stb.) a BIOPROTECT™ termékrendszer fertőtlenítő hatóanyagával kezeljük. Az alkalmazott formula egyedülálló, nem maró hatású (használható élelmiszerekkel érintkező felületen is), szagtalan, nem fehéríti a felületet és bizonyítottan kevesebb, mint 60 másodperc alatt elpusztítja a baktériumok, vírusok 99.999%-át. A kijuttatás során alkalmazott legmodernebb technológia biztosítja, hogy a hatóanyag vékony rétegben, egyenletesen kerül fel a forgalmasabb érintési felületre hol megbízhatóan fejti ki hatását. Az első fázis alkalmazása azért ajánlatos, mert a gyakran érintett pontokon olyan -akár molekulányi vékony - mikro szennyeződés réteg alakulhat ki, amely gátolja az ózon behatását, ezért a biztonság fokozása érdekében ajánlott ez a kezelés.

2. fázis: ÓZONGENERÁTOROS FERTŐTLENÍTÉS, melynek során pontosan ellenőrzött koncentráció mellett alkalmazzuk az ózont. Az ózon eljut a helyiség minden pontjára és fertőtleníti a teljes területet, beleértve a felületeket (bútorok, lakástextíliák) is. Az ózon lebontja az első fázisban alkalmazott fertőtlenítő hatóanyagot miután az kifejtette a hatását.
A kezelést a hatékonyság és a biztonság miatt folyamatos műszeres kontroll mellett végezzük, kollégáink 8 éves tapasztalattal rendelkeznek a helyiségfertőtlenítés területén.

KORONAVÍRUSOS BETEG UTÁNI HELYISÉGFERTŐTLENÍTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSE ESETÉN, HÍVHATJA KOLLÉGÁNKAT HÉTVÉGÉN VAGY ÜNNEPNAPON IS.

A BIOPROTECT™ termékrendszer kizárólagos magyarországi forgalmazója az Ozone Tech Hungary Kft .
A termékekről bővebb információt >>>ITT<<< olvashat.

 
 

A FERTŐTLENÍTŐ ELJÁRÁS UTÁN A HELYISÉGEK EGYBŐL HASZNÁLATBA VEHETŐEK,
NINCS VÁROKOZÁSI IDŐ!

TARTÓS HATÁSÚ HELYISÉG FERTŐTLENÍTÉS
Ózontechnológiás fertőtlenítés plusz tartós hatású NANOGUARD felületkezelés.

NANOGUARD eljárás során egy új generációs antimikrobiális bevonatot alkalmazunk a legújabb kijuttatási technológiával,
amely akár TÖBB HÓNAPOS VÉDETTSÉGET NYÚJT a felületeken a mikroorganizmusok megtapadása és a fertőzés ellen.
Az ÓZONTECHNOLÓGIA és a NANOGUARD technológia kombinációja új szintre emeli a fertőzések elleni védelmet.

A komplex megoldásunkról tájékozódjon speciális oldalunkon www.nanoguard.hu vagy hívja kollégánkat.


TARTÓS MEGOLDÁS

IRODAFERTŐTLENÍTÉS, KÖZÖSSÉGI HELYISÉGEK ÉS EGYÉB HELYISÉGEK FERTŐTLENÍTÉSE

Az ózonos fertőtlenítés előnye a hagyományos fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy egy időben kiterjed a helység minden részére, a felületekre valamint a helyiségben lévő eszközökre is. Hatékonyságára jellemző, hogy alkalmazásával elérhetők a helység olyan részei is, amelyek a hagyományos fertőtlenítési eljárással csak nagyon körülményesen. Az irodafertőtlenítés az ózontechnológiát alkalmazva rövidebb idő alatt elvégezhető és jóval kevesebb előkészületet igényel, mint a hagyományos helyiség fertőtlenítő eljárás.

Az ózon gáz halmazállapotában nem tárolható, és nem szállítható, ezért a felhasználása során a helyszínen ózongenerátorok állítják elő. Az ózon fertőtlenítőszerként való alkalmazása egy zöld technológia, amely az ózon egyedülállóan kedvező tulajdonságain alapszik. Az ózon az alkalmazott koncentrációban nem károsítja a műszereket és a helyiség berendezéseit ezért gyorsan és biztonságosan alkalmazható irodafertőtlenítéshez és egyéb helyiség fertőtlenítésére, közösségi terek fertőtlenítésére.
FIGYELEM! Az ózonos fertőtlenítés egyszerűnek tűnhet, de a megfelelő gépek és mérőműszerek valamint védőfelszerelések hiányában sem az eljárás biztonsága sem a fertőtlenítés hatékonysága nem szavatolható.
Az irodafertőtlenítés és egyéb helyiség fertőtlenítés folyamata alatt az ózon nagy koncentrációban van jelen a kezelt területen, ezért fontos az az egyedülálló tulajdonsága az általunk használt ózongenerátoroknak, hogy rendelkeznek ózon destrukciós képességgel, ami a fertőtlenítő ciklus befejező fázisában lebontja a megmaradt ózont a helyiségben, így a fertőtlenítő kezelést követően nincs egészségügyi várakozási idő, a helyiség azonnal használatba vehető.

Gépparkunkkal több mint 1000 nm összefüggő teret tudunk hatékonyan kezelni 3 óra alatt. A kezelések időpontjában alkalmazkodni tudunk az irodák munkarendjéhez, akár hétvégi vagy éjszakai munkavégzéssel, ezáltal az irodafertőtlenítés nem okoz kiesést a munkarendből.

AZ ELJÁRÁS ALKALMAZÁSA IRODAFERTŐTLENÍTÉS ÉS EGYÉB HELYISÉG FERTŐTLENÍTÉS ESETÉN

A kezelendő helyiségekben elhelyezzük ózongenerátorokat a területnagyságához szükséges összteljesítmény figyelembevételével. Amennyiben van légkezelő rendszer, úgy ezek leállítása, vagy szakaszolása szükséges a helyiség fertőtlenítés teljes időtartama alatt. A gépek ciklusidejét a kezelt terület nagyságának megfelelő időtartamra programozzuk.
A helyiség fertőtlenítő eljárás teljes időtartama alatt monitorozzuk az ózonkoncentrációt, mert csak a megfelelő koncentráció elérése és fenntartása biztosítja a szükséges hatékonyságot. Fontos, hogy a megfelelően elvégzett helyiség fertőtlenítő eljárás nem tesz kárt az irodák berendezési tárgyaiban, és nem hagy foltot a felületeken.
A ciklusidő végén a helyiségeket a légkezelő rendszer segítségével szellőztetjük át, amennyiben erre nincs lehetőség alkalmazzuk a gépek ózon közömbösítő funkcióját. Az ózonszint egészségügyi határérték alá csökkenését műszeresen ellenőrizzük a kezelt helyiségekben, hogy azokat biztonsággal vehessék újra használatba. A kezelés után az ózon illata rövid ideig (maximum 1-2 nap) még érezhető lehet, de ezt követően megszűnik. Az ózonos helyiség fertőtlenítés megfelelően alkalmazva teljesen biztonságos, nem jelent veszélyt sem az emberekre sem a berendezési tárgyakra.

MIÉRT AZ ÓZON AZ EGYIK LEGHATÉKONYABB ELJÁRÁS IRODAFERTŐTLENÍTÉSRE ÉS EGYÉB HELYISÉGEK FERTŐTLENÍTÉSÉRE?

Az ózon - megfelelően alkalmazva - az egyik legerősebb fertőtlenítőszer a világon. Alkalmazása egy természetes folyamaton az aktív oxigén erején alapul. A baktériumok vírusok nem képesek védekező mechanizmust kialakítani ellene, ezért széles körben használható mikroorganizmusok ellen. Az ózonos irodafertőtlenítés és egyéb helyiségek fertőtlenítése során nem használunk vegyszert, ugyanakkor az egyik leghatékonyabb ellenszere a kórokozóknak, penészgombáknak. Ezt számos tudományos kutatás és orvosi publikáció is alátámasztja. Az irodafertőtlenítő kezelés egyszerű, rövid ideig tart nem igényel különösebb előkészületet. Eredménye egy garantáltan kórokozómentes környezet, ami elengedhetetlen egy irodában, közösségi térben ahol sok ember tartózkodik egyidejűleg.
Olvassa el hogyan hat az ózon a baktériumokra, vírusokra>>

Hatékony és megbízható

Az ózon fertőtlenítő hatását számos tudományos kutatás igazolja.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot további információért vagy árajánlatért.

KAPCSOLAT

KORONAVÍRUS (COVID-19) TÁJÉKOZTATÓ

Az ózontechnológia megfelelő koncentrációban alkalmazva hatékonyan alkalmazható a koronavírus fertőzőképességének megszüntetésére. (Az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik.)
A ózonos kezelést nem igényel előkészületet és az eljárást követően az irodák azonnal használatba vehetők, így minimalizálható a munkából kiesett idő.
Koronavírusos beteg utáni helyiség fertőtlenítéssel kapcsolatos kérdés esetén, hívja kollégáinkat.

Az ózon (O3) alkalmazásának jelentősége az erős fertőtlenítő hatásán alapul. Az ózonmolekulából felszabaduló AKTÍV OXIGÉN atom oxidáló tulajdonságának köszönhetően megtámadja és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, gombákat és véglegesen megszünteti szerves és szervetlen eredetű szagokat. VEGYSZEREK NÉLKÜL!

AZ ÓZON KÉPES SEMLEGESÍTENI A KORONAVÍRUST! (Covid-19)

Az ózon képes hatástalanítani a koronavírus (Covid-19)-részecskéket – mutatták ki kísérleteikben japán kutatók. A szer kórházi helyiségek fertőtlenítésének módja lehet.
A Fujita Egészségtudományi Egyetem kutatói egy zárt kamrában ózongenerátort használtak koronavírus (Covid-19)-mintákkal. A vírus fertőzőképessége több mint 90 százalékkal csökkent, amikor alacsony ózonkoncentrációnak tették ki 10 órán át.
„A koronavírus (Covid-19) terjedése csökkenthető folyamatos, alacsony koncentrációjú ózonkezeléssel, még emberek jelenlétében is, ezt a rendszert használva. Különösen hatékonynak találtuk magas páratartalom esetén” közölte Takajuki Murata, a kutatás vezetője.
Az ózon egy oxigénmolekula-fajta, amelyről köztudott, hogy képes hatástalanítani a kórokozókat. Korábbi kutatások már kimutatták, hogy nagy koncentrációban – 1-6 ppm között – hatékony a koronavírus (Covid-19) ellen, ám a nagy koncentráció káros az ember egészségére.

A Georgiai Műszaki Egyetem tudósainak minap közzétett kutatási eredményei szerint az ózon hatékony lehet orvosi védőeszközök, köpenyek, szemüvegek fertőtlenítésében. A Japán középső részén lévő Aicsi prefektúrában lévő Fujita Orvostudományi Egyetem Kórházában a kutató felállítottak ózongenerátorokat a várótermek és betegszobák fertőzöttségének csökkentésére. Ezen az egyetemen folynak a klinikai próbák a Fujifilm Holding vállalat által fejlesztett Avigan nevű szer hatékonyságának megállapítására a koronavírus (Covid-19) kezelésében is.
Forrás: index.hu (2020.08.27.)

A VÍRUSOKRÓL

A vírust egy zsírszerű anyagokból (lipidekből) és fehérjékből álló membrán veszi körül. Ennek szerkezete elengedhetetlenül szükséges a fertőzéshez: az egyik fehérje kötődik a nyálkahártya sejtjeink felszínén található ACE2 fehérjénkhez, majd a vírusfehérje kiváltja a sejt- és a vírus membránjának összeolvadását. Így kerül a vírus örökítőanyaga a sejtünkbe, ahol el tudja indítani a vírus szaporodását és a sejt pusztulását. A vírusmembrán összetétele nagyon hasonlít a sejtmembrán alkotóihoz, hiszen a vírus onnan szerzi be a szükséges nyersanyagokat

AZ ÓZON HATÁSA A VÍRUSOKRA

Egy mondatban összefoglalva hogy hat az ózon a koronavírusra: az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik. A lipidek egy része telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek oxigén jelenlétében károsodnak, ózon jelenlétében pedig peroxidálódnak, ami a fizikai tulajdonságaikat is alapvetően megváltoztatja. De a fehérjék is érzékenyek az oxidációra, szerkezetük teljesen átalakulhat. A vírus oxigén jelenlétében – különösen ha a nyálcseppek kiszáradnak – rövid időn belül veszít fertőzőképességéből. A radioaktív izotópokhoz hasonlóan a körülményektől függő féléletidővel (különböző anyagok biológiai lebonthatóságát jellemezzük vele. Az az idő, amely során az vegyület mennyisége biológiai lebomlás, anyagcsere útján a felére csökken) folyamatosan inaktiválódik. Ezt a folyamatot az ózon rendkívül felgyorsítja, pillanatszerűen hatástalanítja a vírust" – tette hozzá Duda Ernő, aki azért arra is figyelmeztetett, hogy az ózonnal nagyon óvatosan kell dolgozni, mert a tüdőhólyagocskák sejtjeinek membránja a vírusmembránhoz hasonlóan érzékeny, nagyon alacsony ózonkoncentrációtól is károsodik.
Forrás: Duda Ernőt, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének virológus professzora

A KORONAVÍRUSRÓL (COVID 19)

Az elnevezésben a „CO” a korona, a „VI” a vírus, a „D” a betegséget (disease) jelöli, a „19” pedig a megjelenés évére utal. Az Egészségügyi Világszervezet 2020 februárjában a SARS-CoV-2 nevet javasolta a vírus megnevezéseként. A COVID–19 (koronavírus-betegség 2019, coronavirus disease 2019) egy vírusos, légúti, illetve légzőszervi megbetegedés, amelyet a SARS-CoV-2 nevű koronavírus okoz. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én hirdette ki a betegség okozta világjárvány megjelenését. A betegség okozta halálozás jellemző aránya a WHO szerint (a 2020 márciusi adatok alapján) 3,4%. Jelenleg sem a betegség kezelésére (széles körben elfogadott) hatásos gyógyszer, sem a megelőzését szolgáló védőoltás nem áll rendelkezésre. A vírust a fertőző betegek cseppfertőzéssel terjesztik. A vírus, miután 2019 decemberében járványt okozott, néhány hónapon belül világszerte elterjedt. Forrás: Wikipédia

A KORONAVÍRUS (COVID-19) FERTŐZÖTTSÉG TÜNETEI

A COVID–19 megbetegedés ismertebb tünetei: láz, orrfolyás, fáradtság, száraz köhögés, légszomj. Európában egyre többen számoltak be a szagló- és ízlelőképesség teljes vagy részleges elvesztéséről a betegség során. A koronavírus fertőzöttség súlyosabb tünetekkel történő megjelenése, illetve a magasabb halálozás kockázata az idősebbek (50 és 60 éves betegek) és a krónikus betegségekkel küzdők esetében nagyobb, illetve legmagasabb a 70 évnél idősebb betegek esetében. Az új koronavírus súlyos szövődménye a Novel Coronavirus-Infected Pneumonia (NCIP) tünetei más típusú tüdőgyulladásokhoz nagyon hasonlóak: magas láz, száraz, köpetürítéssel nem járó köhögés, légzési nehézségek, izomfájdalmak, fáradékonyság.

FONTOS INFORMÁCIÓ

Az ózonos helyiség fertőtlenítő kezelésnél a kívánt hatás eléréséhez megfelelő ózonkoncentráció és behatási idő szükséges. Ezek méréséhez speciális műszerre van szükség amellyel Magyarországon csak a mi kollégáink rendelkeznek. A műszeres mérés nagyon fontos része az eljárásnak mert csak a megfelelő értékek biztosítják a kívánt eredmény elérését, valamint a kezelés után a mérőműszer segítségével állapítható meg, hogy a kezelt helyiségek biztonsággal használatba vehetők.
A megfelelő műszeres mérés hiányában az irodafertőtlenítés hatékonysága se a biztonsága nem biztosított.

BIZTONSÁG ÉS GARANCIA

BIZTONSÁG

A fertőtlenítő eljárások egyik fontos kérdése az eljárás hatásai a kezelt területen mind az élőlényekre mind a berendezési tárgyakra, gépekre, műszerekre tekintettel.

Az ózontechnológiás fertőtlenítő eljárás a legbiztonságosabb eljárás a környezetre vonatkoztatott következményeit tekintve. A kezelés nem károsítja a berendezési tárgyakat, műszereket (kivétel: ezüst, kaucsuk gumi). A kezelés befejeztével az ózon önmagától is lebomlik és nem hagy hátra semmilyen maradványszert. A kezelés időtartama alatt a kezelt helyiségben nem tartózkodhat élőlény (növények kisállatok, ember), de a kezelés végén a helyiség akár azonnal vagy rövid időn belül használatba vehető. (A várakozási idő függ attól, hogy a kezelés tartalmaz e ózonlebontó ciklust)

GARANCIA

A fertőtlenítő eljárás hatékonyságához a két legfontosabb tényező a behatási idő és a koncentráció mértéke. Ezek a pontos megállapításához - figyelembe véve a probléma jellegét - a terület nagyságán, a hőmérsékleten és a páratartamon alapuló matematikai számítás szükséges. A kezelés elvégzését minden esetben ilyen kalkuláció előzi meg. Az eredmény ellenőrzését egy megelőző és egy záró biológiai méréssel is kontrolláljuk.

A mérésről itt olvashat bővebben>>

Válassza cégünket, válasszon szakértő szolgáltatót

Az ipari és a lakossági ózonos helyiség fertőtlenítés terén a legnagyobb tapasztalattal rendelkező cég vagyunk Magyarországon! Professzionális gépeink, és a több éves szakmai tapasztalat a garancia arra, hogy a ránk bízott feladatott megfelelően végezzük el. Az ózonos kezelésnél a kívánt hatás eléréséhez megfelelő ózonkoncentráció és behatási idő szükséges. Ezek méréséhez speciális műszerre van szükség amellyel Magyarországon csak a mi kollégáink rendelkeznek. A műszeres mérés nagyon fontos része az eljárásnak mert csak a megfelelő értékek biztosítják a kívánt eredmény elérését. Munkatársaink különösen ügyelnek a tisztasága és a higiéniára ezért a helyiségbe lépéshez lábzsákot használnak. Az ózon alkalmazása felelősségteljes feladat, és mi ehhez mérten járunk el.
- Kovács Zoltán üv.-