VENDÉGLÁTÓ EGYSÉGEK FERTŐTLENÍTÉSE, SZAGTALANÍTÁSA

Az ózon a leghatékonyabb környezetbarát és vegyszermentes fertőtlenítő eljárás.
Az élelmiszer előállító, feldolgozó valamint vendéglátó és szolgáltató egységben is hatékonyan és biztonsággal alkalmazható!

SZOLGÁLTATÁSUNKRÓL

Az ózon alkalmazása szagtalanításra vagy fertőtlenítésre felelősségteljes feladat és mi mindig ehhez mérten járunk el. A probléma megnyugtató megoldásához a megfelelő ózongép, műszerek és mindenképpen szakmai hozzáértés szükséges. Mi többféle ilyen berendezéssel rendelkezünk így minden helyszínen a körülményeknek legmegfelelőbb gépet tudjuk alkalmazni.

Kollégáink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, gépparkunk modern, több munkánkat független akkreditált labor igazolta.

COVID-19 TÁJÉKOZTATÓ

Az ózontechnológia megfelelő koncentrációban alkalmazva hatékonyan alkalmazható a Koronavírus fertőzőképességének megszüntetésére. (Az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik.)
A ózonos kezelést nem igényel előkészületet és az eljárást követően az irodák azonnal használatba vehetők, így minimalizálható a munkából kiesett idő.
Koronavírusos beteg utáni helyiség fertőtlenítéssel kapcsolatos kérdés esetén, hívja kollégáinkat akár hétvégén is.

KÉTFÁZISÚ FERTŐTLENÍTÉS KORONAVÍRUSOS ESETEKRE
MERT CSAK A 100% BIZTONSÁG A VALÓDI BIZTONSÁG!


Kifejezetten a koronavírusos eseteknél kétfázisú fertőtlenítést javaslunk


1. fázis: Érintési pontok fertőtlenítése ultramodern érintésmentes sprayer technológiával. Az eljárás során koronavírusra bevizsgált hatóanyagot permetezünk mikrocseppekben a felületekre olyan elektrosztatikus technológiával amely biztosítja a rendkívül vékony és egyenletes eloszlást. A hatóanyag láthatatlan, nem hagy nyomot és nem allergizál. A 2. fázisban alkalmazott ózon hatására maradéktalanul eltűnik a felületekről. Az első fázis alkalmazása azért ajánlatos, mert a gyakran érintett pontokon olyan -akár molekulányi vékony - mikro szennyeződés réteg alakulhat ki, amely gátolja az ózon behatását, ezért a biztonság fokozása érdekében ajánlott ez a kezelés.

2. fázis: Ózongenerátoros fertőtlenítés, melynek során pontosan ellenőrzött koncentráció mellett alkalmazzuk az ózont. Az ózon eljut a helyiség minden pontjára és fertőtleníti a teljes területet, beleértve a felületeket is. Az ózon lebontja az első fázisban alkalmazott fertőtlenítő hatóanyagot miután az kifejtette a hatását.
A kezelést a hatékonyság és a biztonság miatt folyamatos műszeres kontroll mellett végezzük, kollégáink 8 éves tapasztalattal rendelkeznek a helyiségfertőtlenítés területén.

KORONAVÍRUSOS BETEG UTÁNI HELYISÉGFERTŐTLENÍTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSE ESETÉN, HÍVHATJA KOLLÉGÁNKAT HÉTVÉGÉN VAGY ÜNNEPNAPON IS.
 
 

HOTELSZOBÁK, KONFERENCIATERMEK SZAGTALANÍTÁSA, FERTŐTLENÍTÉSE

A sikeres üzemeltetéshez alapvető követelmény a létesítmény tisztasága és higiénikussága. A vendégek sokkal jobb érzéssel lépnek be a szobába, ha érzik a higiénia és a frissesség illatát, ezért fontos, hogy az új vendég soha ne érzékelhesse a korábbi lakó ott tartózkodásának nyomait. Az általános takarítás sokszor nem oldja meg azokat a problémákat, amelyeket a szagok jelentenek. A szagok eltüntetése sokszor nehéz feladatot jelent a személyzet számára.

Az ózon alkalmazásának példái a vendéglátóiparban

 • Szagok megszüntetése

  Gyorsan és végleges megszünteti a kellemetlen szagokat a zárt terekben. Kivonja a szagokat a berendezési tárgyakból, kárpitokból is. Friss illatot kölcsönöz az ágyneműknek
 • Fertőtlenítés

  Elpusztítja a kórokozók jelentős részét a kezelt területen. Élelmiszereken is alkalmazható.
 • Penészmentesítés

  Elpusztítja a penészt és a penészspórákat a láthatatlan helyeken is, megszünteti a dohos szagot. Nyirkos helyeken alkalmazva meggátolja a penész elszaporodását.
 • Légfrissítés

  Kivonja a levegőből a szennyezőanyagokat. Könnyebbé teszi a levegőt. Konferenciatermekben az előadások szünetében alkalmazva pozitív hatással van az éberségre.

Illatosítás vagy szagtalanítás?

Az illatanyagokat tartalmazó szprék nem szüntetik meg, hanem csak elfedik a szagokat. Hatásuk rövid ideig tart, elmúltával a kellemetlen szagok visszatérhetnek. A szprék nincsenek hatással a kórokozókra, összetevői allergizálhatnak és szennyezik a környezetet. Az ózon hatékonyabban állítja vissza a levegő minőségét azzal, hogy nem elfedi, hanem lebontja a szagokat okozó molekulákat és elpusztítja a kórokozókat a levegőből és a felszínekről beleértve a szőnyegeket, kárpitokat, függönyöket, ágyneműket és a matracokat is.

Rendkívüli helyzetek amikor az ózon a megoldás

Az üzemelés során adódhatnak olyan rendkívüli helyzetek, amikor sürgős szagtalanításra vagy fertőtlenítésre lehet szükség. A probléma forrásának eltávolítása után az ózonfriss technológiával a kellemetlen szag vagy a fertőző baktériumok, vírusok azonnal és véglegesen kivonhatók a helyiségből, irritáló, allergizáló vegyszerek használata nélkül.
Az ózonfriss technológia a leghatékonyabb megoldás az égett szag, dohányfüst, parfüm, izzadság, szemét, étel vagy más erős szagok végleges eltüntetésére. Az ózon alkalmazásával az illatosító szprék használata elhagyható, vagy mennyiségük jelentősen csökkenthető.

Konferencia-, előadótermek légfrissítése:

A konferenciák, előadások befejezése után vagy az előadások szünetében 15-45 perc alatt javítható a levegő minősége, szagtalanítható és fertőtleníthető a helyiség. Az eljárás különösen ajánlott azokban az időszakokban amikor a levegőben terjedő kórokozók valószínűsége magas. A kezelés folyamán a berendezés ózonnal dúsítja a levegőt, majd lebontja. A kezelés végén helyiségben az ózonkoncentráció az egészségügyi határérték alá csökken, de több lesz mint a kezelés előtt. Ennek eredményeként az eljárás további kedvező hatása, hogy az ózonos eljárással fertőtlenített levegő pozitív hatással van a koncentráció képességre, és az éberségre.

Biztonság a konyhaterületen:

Az élelmiszerbiztonsági higiéniás szabályok betartása ill. betartatása nem könnyű feladat az üzemeltető számára. Azonban mindig szem előtt kell tartani, hogy egy esetleges fertőzés súlyos anyagi következményekkel járhat az üzemeltető számára. A konyhaterület ózonos kezelése fokozott biztonságot nyújt a fertőzések kialakulásával szemben, kizárva az emberi hibából adódó kockázatot.

Az ételszagok semlegesítése fontos feladata a konyha üzemeltetésének. A vendégtérbe vagy a környezetbe kiszivárgott ételszagok nem kellemesek a kívülállónak, de a legnagyobb probléma, hogy ezek a szagok könnyen beleívódnak a berendezési tárgyakba, ruházatba is, ami kellemetlen élmény a vendégek számára. A konyhai elszívóberendezések feladata, hogy megoldja ezt a problémát. Hatékonyságukat azonban a rendszer elzsírosodása és a szénszűrők telítődése jelentősen csökkenti. Az elszívórendszerbe épített ózongenerátor kiválthatja a szénszűrőket, és jelentősen növeli az elszívórendszer hatékonyságát azzal is, hogy csökkenti a rendszer elzsírosodását. A szabadba kivezetett, ózonnal megtisztított konyhai levegőből a szagok nem jutnak vissza a vendégtérbe, nem terhelik a környezetet.

ÉLELMISZER ELŐÁLLÍTÓ ÜZEMTERÜLETEK FERTŐTLENÍTÉSE, SZAGTALANÍTÁSA

Az ózongenerátorok ipari - nagy térben történő - hatékony alkalmazását az utóbbi évek technológiai fejlesztései tették lehetővé. Az országban egyedülállóan rendelkezünk olyan technológiával amely képes nagy terekben is a megfelelő ózonkoncentráció rövid idő alatt történő előállítására ami alkalmassá teszi nagyméretű helyiségek pl. silók, istállók, hűtőházak élelmiszerraktárak feldolgozó üzemek fertőtlenítésére, valamint ömlesztett mezőgazdasági termékek (pl. kukorica, búza, rizs, zöldségek, fűszerek, magvak) rövid idő és alacsony energiafelhasználás mellett történő hatékony fertőtlenítésére.
Az ózonos légtérkezelési eljárás alkalmazása során - az ózon gyors felezési ideje miatt - a hagyományos eljárásoknál jelentősen rövidebb egészségügyi várakozási idő szükséges ami a működő üzemek esetében rövidebb termelési idő kiesést jelent.

Az ózonos fertőtlenítés a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja az üzemterületek fertőtlenítésének. A hagyományos vegyszeres fertőtlenítő eljárásokkal szemben számos előnye van.
- Egyformán hatékony az üzem minden pontján
- Nincs maradványszer amit el kell távolítani
- Nem károsítja a gépeket, berendezéseket,
- Gyorsan elvégezhető - rövid várakozási idő után a helyiség használatba vehető.

Az ózon fertőtlenítőszerként kockázatmentesen használható az élelmiszer gyártás során.
Az ózon megkapta a GRAS minősítést (általánosan biztonságosnak minősítve), így használható az emberi egészségre ártalmatlan adalékanyagként is az élelmiszer gyártás során.
Az egyesült államokbeli FDA (Food & Drug Administration) engedélyezte az ózon, gáz halmazállapotban, vagy oldott formában, antimikrobiális hatóanyagként való használatát az élelmiszergyártásban (pl. hús, tojás, hal, sajt, gyümölcsök és zöldségek).

A National Organic Program (NOP) az USDA által kezdeményezett új, Egyesült Államokbeli mezőgazdasági szabályozás is engedélyezi az ózon, mint aktív felülettisztító használatát olyan (műanyag és rozsdamentes acél) felületeknél, amelyek közvetlenül érintkeznek az élelmiszerrel (amely az érintkezés után további öblítést nem igényel és kémiai maradványoktól mentes)

BIZTONSÁG ÉS GARANCIA

BIZTONSÁG

A fertőtlenítő eljárások egyik fontos kérdése az eljárás hatásai a kezelt területen mind az élőlényekre mind a berendezési tárgyakra, gépekre, műszerekre tekintettel.

Az ózontechnológiás fertőtlenítő eljárás a legbiztonságosabb eljárás a környezetre vonatkoztatott következményeit tekintve. A kezelés nem károsítja a berendezési tárgyakat, műszereket (kivétel: ezüst, kaucsuk gumi). A kezelés befejeztével az ózon önmagától is lebomlik és nem hagy hátra semmilyen maradványszert. A kezelés időtartama alatt a kezelt helyiségben nem tartózkodhat élőlény (növények kisállatok, ember), de a kezelés végén a helyiség akár azonnal vagy rövid időn belül használatba vehető. (A várakozási idő függ attól, hogy a kezelés tartalmaz e ózonlebontó ciklust)

GARANCIA

A fertőtlenítő eljárás hatékonyságához a két legfontosabb tényező a behatási idő és a koncentráció mértéke. Ezek a pontos megállapításához - figyelembe véve a probléma jellegét - a terület nagyságán, a hőmérsékleten és a páratartamon alapuló matematikai számítás szükséges. A kezelés elvégzését minden esetben ilyen kalkuláció előzi meg. Az eredmény ellenőrzését egy megelőző és egy záró biológiai méréssel is kontrolláljuk.

A mérésről itt olvashat bővebben>>

Lakásfertőtlenítés-irodafertőtlenítés-helyiség fertőtlenítés-penészmentesítés-szagtalanítás
Az ózonos fertőtlenítés előnye a hagyományos fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy egy időben kiterjed a helység minden részére, a felületekre valamint a helyiségben lévő eszközökre is. Hatékonyságára jellemző, hogy alkalmazásával elérhetők a helység olyan részei is, amelyek a hagyományos fertőtlenítési eljárással csak nagyon körülményesen. Az irodafertőtlenítés az ózontechnológiát alkalmazva rövidebb idő alatt elvégezhető és jóval kevesebb előkészületet igényel, mint a hagyományos helyiség fertőtlenítő eljárás.

Az ózon gáz halmazállapotában nem tárolható, és nem szállítható, ezért a felhasználása során a helyszínen ózongenerátorok állítják elő. Az ózon fertőtlenítőszerként való alkalmazása egy zöld technológia, amely az ózon egyedülállóan kedvező tulajdonságain alapszik. Az ózon az alkalmazott koncentrációban nem károsítja a műszereket és a helyiség berendezéseit ezért gyorsan és biztonságosan alkalmazható irodafertőtlenítéshez és egyéb helyiség fertőtlenítésére, közösségi terek fertőtlenítésére.